onsdag 25. november 2015

Gynekologisk

Veileder gynekologisk onkologi. Medlemsblad for Norsk gynekologisk forening som kommer ut med fire utgåver i året. Tilstedeværelsen av en medhjelper bidrar til å nøytralisere det pinlige ved å blottstille seg nedentil.


Vi tar imot pasienter som henvises fra fastlege eller legevakt. En lege vurderer henvisningen og bestemmer hvilken prioritet den skal ha. Ventetiden vil avhenge av hvorvidt legen har vurdert at henvisningen haster eller ikke.

Klinikken har òg ein stor gynekologisk seksjon der vi har eit breitt tilbod innan utgreiing og behandling av kvinnesjukdommar. Gynekologisk avdeling har som hovedoppgave å utrede og behandle kvinner med godartede underlivstilstander. Avdelingen er landets største og har spisskompetanse innen de fleste områder som tilhører fagfeltet. Radiumhospitalet har nasjonalt ansvar for behandling av trofoblastsvulster, bekkeneksentrasjoner ved gynekologisk kreft, samt fertilitetsbevarende kirurgi ved livmorhalskreft. Helse Sør-Øst har bestemt at kirurgi ved eggstokkreft, egglederkreft og kreft i peritoneum skal sentraliseres til Radiumhospitalet, Oslo universitetssykehus.


Dette såkalte gynekologiske leie oppnås på en spesialbygd undersøkelsesbenk. Gynekologisk undersøkelse foretas best når kvinnen kan ligge på ryggen med bena bøyd i hofteledd og kneledd. Den gynekologiske undersøkelse representerer for de fleste kvinner en fysisk og psykisk belastning.


En samarbeidsgruppe med representanter for allmennleger i Oslo, gynekologer i spesialistpraksis og gynekologisk avdeling ved Oslo universitetssykehus har sett på henvisningspraksis for å lage endringer som vil gjøre at våre pasienter behandles etter laveste effektive omsorgsnivå (LEON prinsippet).

Gynekologen gjør en generell gynekologisk undersøkelse av ytre kjønnsorgan, skjede og livmorhals, og tar celleprøve fra livmorhalsen. Det vil bli tatt celleprøve fra livmorhalsen og man kan påvise eller utelukke forstadier til kreft eller kreft. Kvinner som ønsker abort kan ta direkte kontakt. Gynekologisk poliklinikk tar i mot pasienter som henvises fra lege til utredning og behandling av gynekologiske og urogynekologiske lidelser. Telefontid er mandag til fredag kl.


Her vil du få snakke med en sekretær, og det vil bli avtalt tid for forundersøkelse og behandling. Du trenger ikke oppgi hvorfor du ønsker svangerskapsavbrudd. Vaginal ultralydundersøkelse: ved hjelp av moderne ultralydutstyr får vi gode bilder av livmor og eggstokk.


Når du kommer til en planlagt time, skal du registrere deg i en selvinnsjekkautomat. Automatene finner du i vestibylen. Når du har fått beskjed om hvilke ventesone du skal til, skal du gå dit og vente der til du blir hentet. Undersøkelse og samtale før abort foregår også på gynekologisk poliklinikk. Mange reiser til eller fra sykehuset med offentlig transport.


Det er mulig å ta seg frem til de fleste avdelinger ved St. Olavs hospital med buss, og noen steder med tog. Seksjon for gynekologisk poliklinikk Seksjonen tar imot pasienter som er henvist til spesialist, samt kvinner som trenger øyeblikkelig.


Mange kvinner opplever store kroppslige forandringer i forbindelse med overgangsalderen. Forskjellige former for blødningsforstyrrelser er gjerne de første symptomene, når hormonverdiene blir lave er hetetokter, nattesvette, dårlig søvn og mindre energi typiske plager. Kvinneklinikken gir et tilbud til befolkningen innen generelle kvinnesykdommer og gynekologisk kreft, innen svangerskapsrelaterte sykdommer og tilstander, fødselshjelp og barseltid.

Gynkreftforeningen drives av frivillige kvinner som er eller har vært rammet av gynekologisk kreft. Foreningens hovedfokus er pasienten og å få frem kunnskap om hva som bør bedres i helsevesenets diagnostisering, behandling, rehabilitering, oppfølging og forebygging. Gynekologisk seksjon Tromsø med tilhørende gynekologisk kreftenhet og fertilitetspoliklinikk (IVF enhet). Våre gynekologiske pasienter utredes og behandles ved ulike poliklinikker og sengeposter. For en generell gynekologisk lidelse gjøres utredning og behandling ved Poliklinikk for kvinnehelse og kirurgi.


Ved gynekologisk undersøkelse er det viktig å tenke på hygiene. Tenk deg at du har en ren og en skitten hån og bruk bare den rene hånden til å berøre alt som ikke er engangsutstyr. Følgende punkter er eksempel på en framgangsmåte ved en gynekologisk undersøkelse: 1. Hvis du skal til underlivsundersøkelse - gynekologisk undersøkelse- merker du kanskje den samme bluferdigheten. Du går til undersøkelse kun hvis det er helt nødvendig. Hvem får foretatt en gynekologisk undersøkelse?


Unge kvinner opplever kanskje deres første underlivsundersøkelse i forbindelse med at de skal starte med p-piller. Det utføres poliklinisk utredning og behandling av kvinnesykdommer, og gis svangerskapskontroll til kvinner med komplikasjoner i nåværende eller tidligere svangerskap.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg