tirsdag 3. november 2015

Sjokoladeglasur med melis

Overmodne, brune bananer er en suveren grunn til å bake en saftig banankake med gode innslag av både sjokolade og nøtter. Som en ekstra bonus er kaken toppet med et tykt lag kremost- sjokoladeglasur. Tips: Bruk gjerne valnøtter, pekan- eller macadamianøtter. Stroh-rom eller konditor-rom.


Når det kommer til å dekke kaken med glasur, har bloggeren et lurt triks opp i ermet for å få best resultat.

Skal du legge glasur på en kake er det lurt å lage det som på engelsk kalles en crumb coat. Da smører du et tynt lag glasur på hele kaken og setter den kjølig i en halvtime før du dekker kaken med et tykt lag glasur. Metode én: med egg. Den vanligste oppskriften er denne: eggehvite, dl melis og 2-dråper sitronsaft. Slik gjør du: Skill eggehvitten fra plommen.


Du kan enten helle plommen fram og tilbake mellom de halve eggeskallene og la hvitten renne ned i en skål, eller sile ut plommen mellom hendene. Pisk eggehviten litt med en gaffel.

Spørs jo litt åssen kake det er, jeg har en oppskrift hvor det skal være sjokoladekrem på å inni, den er knallgod. Og lages enkelt ved å smelte sjokolade i vannba og blande med fløte, sett i kjøleskap til avkjøling. Når den er avkjølt piskes den til luftig krem, tar ikke lang tid. Glasur til sjokoladekake.


To gode varianter av topping til sjokoladekake. Med kakao og melis. Dette er et innsendt mattips fra LineG. Med en god oppskrift på pannekaker blir du fort populær hos både liten og stor. Vår grunnoppskrift på pannekakerøre gir et perfekt resultat og er nok til ca.


Topp med syltetøy, sukker, bacon eller brunost – alle har sin pannekakefavoritt! Sjokolademuffins med sjokoladekrem - eller Sjokoladecupcakes om du vil - er supert å kose seg med denne siste helgen i januar! Muffinsdeigen inneholder rømme, som gjør sjokolademuffinsene ekstra myke og saftige.


Vær oppmerksom på at glasurer laget med sjokolade er vanligvis bedre enn dem laget med kakao! Bryt sjokoladen i små biter og smelt den sammen med smør over vannbad. Pist egg og melis og bland med smeltet.

Sjekk med en trepinne om kaken er ferdig. Stikk pinnen i midten av kaken, hvis det ikke fester seg noe til pinnen er kaken ferdig. Avkjøl kaken på rist. Bland sammen smør, melis , kakao og kaffe til en glasur.


Smør eller sprøyt glasuren på kaken når den er kald. Saftig sjokoladekake med masse sjokoladeglasur. Bunnene 3g hvetemel g bakekakao ts bakepulver ts natron 2g sukker g mykt brunt sukker egg ½ dl rømme eller creme fraiche dl melk ½ dl solsikkeolje. Den ser kanskje imponerende ut, men er overraskende enkel å lage.


En mektig og god kake som er rik på intens sjokoladesmak, og som egner seg godt til de spesielle anledningene. Myk sjokoladekake med saftig sjokoladeglasur av melis og kakao. Frys gjerne ned kaken til en anledning. Når man spiser en kake med smørkrem med melis er det små meliskorn som ikke er godt å ha i munnen. Man kan helt fint lage smørkrem uten melis , og her kommer noen oppskrifter, både noen enkle og noen litt mer avanserte.


Denne smørkremen er basert på en vaniljekrem som piskes opp med smør etter den er avkjølt. Pisk resten av smøret luftig sammen med vaniljesukker og melis. Kaken rører du raskt sammen for hån og den genererer minimalt med oppvask!


Sjokoladeglasur : Kok opp kremfløten og smør i en liten kjele. Kaken er god i seg selv, så du kan gjerne gjøre det helt enkelt ved kun å gi den et melisdryss før servering. Ellers kan du gjerne pynte den med stivpisket krem eller som jeg har gjort her, med deilig sjokoladekrem. Husk bare å server bakverk med denne kremen romtemperert!


Oppskrift melkesjokoladekrem 1g romtemperert smør 250g melis ts vaniljesuker ss kaffe ss fløte, evt melk 1g melkesjokolade egg Smør, 1g melis og vaniljesukker blandes til det blir lyst og luftig. Bland kaffe, fløte og melkesjokolade i en bolle. Har lyst til å dele min oppskrift på verdens beste sjokoladekrem med dere.


Vet det florerer av forskjellige oppskrifter og mange av dem er nok også ganske like hverandre. Denne oppskriften kommer fra min mammas kokebok, og jeg syns den er verdens beste sjokoladekrem. Smelt smøret til glasuren. Fordel et tykt lag av glasuren over den avkjølte kaken.


Tilsett kal sterk kaffe.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg