tirsdag 24. november 2015

Hjemmelaget krydder

Hjemmelaget krydder

Tacokrydder lager du enkelt selv! Fyll tacokrydderet på glass med lokk til neste tacokveld. Lag gjerne en stor porsjon når du først er i gang. Jeg har i denne oppskriften benyttet malte krydder som finnes i de fleste dagligvareforretninger. Klassikeren fra åttitallet er tilbake!


Hjemmelaget krydder

Helle Valebrokk fra bloggen Helles Kitchen står bak denne supre oppskriften på hjemmelaget piffikrydder. Inspirasjonen fant hun da hun var på ferie og så at mange av de hippeste restaurantene serverte hjemmelaget piffi- krydder. Piffi virker som umami, altså en smaksforsterker, på ellers smakløs mat, sier Valebrokk. Oppskriften kan varieres etter. Bland alle ingrediensene og voila!


Denne krydderblandingen har masse gode smaker, og gir kebaben din det lille ekstra. Jeg er veldig glad i karbonader. Det er enkelt å lage, de blir langt mer saftige og smaken er rett og slett langt bedre. Fordelen med å lage er karbonader selv er at dette faktisk er ganske sunt.


Hjemmelaget krydder

Det er svært enkelt å lage ditt eget tacokrydder. Alt du trenger å gjøre er å blande sammen alle ingrediensene i en bolle. Oppbevar krydderblandingen på et rent glass med tett lokk. Hjemmelaget tacokrydder. Når du skal lage taco bruker du ca.


Hvis en ser på ingrediens-lista på for eksempel Santa Maria sitt tacokrydder, så vil en fort oppdage at den enkeltingrediensen det er mest av, er sukker. Krydderet er laget på hele krydderkorn, noen finmalt, andre i større biter. Her kan vi både se, og smake krydderne som er brukt, noe som gjør underverker for både tekstur. Av grunnoppskriften kan du lage bratwurt, urøkt urtepølse, hot chilipølse eller din egen pølsefavoritt. Form deretter litt deig til en prøvekake, og stek i en panne til den er gjennomstekt.


Smak eventuelt til med mer krydder dersom du synes det er for lite smak. Det tørre krydderet gnis inn i kjøttet noen timer før grillingen. Du kan også vakuumere kjøttet etter det er krydret – spesielt hvis det er en stund til du skal grille. Vi kan lage dem uten sukker og tilsetningsstoffer, og selv justere mengden salt. Kryddermikser som tacokrydder, garam masala og kebabkrydder er ikke så dumt å lage selv.


Samlested for aktiviteter og ideer på Kjøkkenet mitt. Mat laget fra bunnen av, hjemmelaget er ikke saus på boks eller pose, men hjemmelaget. Nå har ikke jeg prøvd krydderblandingen men skal gjøre det i dag. Ser at noen skriver at det ikke var smak på det i det hele tatt… men jeg tror at man må justere krydderet etter egen smak. Noen liker det sterkt men andre liker mild smak.


Jeg kommer sikkert til å bruke nesten hele blandingen fordi jeg liker at tacoen skal være litt hot.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg