mandag 2. november 2015

Foster uke 13

Babyverden har en podcast uke for uke. Under tema vil du for hver uke kunne lese en oppsummering av det som ble sagt i podcasten. Gravid uke symptomer. Mange gleder seg nå veldig til at magen skal bli ordentlig synlig.


Den oppleves nok størst på kvelden.

Det er fortsatt en stund til den klassiske kulen dukker opp, i hvert fall for førstegangsfødende. Siden livmoren din nå vokser jevnt og trutt, kan du kjenne litt magesmerter. Urinen er steril og fjernes sammen med fostervannets utskiftning til og fra mors blodomløp. Fostervannet skiftes ut og fornyes kontinuerlig.


Fosteret er uker gammelt (14-2=uker). De ytre kjønnsorganene viser tydelige karakteristiske trekk og snart kan det være mulig å bestemme kjønnet med ultralyd. Hele skjelettet til babyen er nå dannet, men det er fortsatt brusk i store deler. Gratulerer - du er nå gravid i uke og har startet på 2.

Det betyr at skade på grunn av medikamenter, infeksjon og lignende vil etter denne perioden ikke gi misdannelser. Stemmebåndet begynner så smått å utvikle seg. Når du er gravid i uke er barnet omtrent millimeter langt, hvilket motsvarer størrelsen på knyttneven din.


Barnet er ikke i en intensiv vekstfase som pågår frem til og med uke 22. Barnet blir nå sterkere og bevegelsene blir derfor mindre rykkete. I dag er det onsdag 20. Det er uker og dag igjen til din termin, torsdag 29.


Denne uken skjedde jo det store ! Følg fosteret utvikling i svangerskapet fra uke til uke. Se bilder av foster i ulike uker og få svar på de vanligste spørsmålene om din graviditet. Hvis hevelsen i nakken er større enn normalt, er det en økt sannsynlighet for kromosomavvik hos fosteret.


Dette kan du forvente Barnet i 13. Produsentene Nå som barnet har formet alle de viktige kroppsstrukturene, setter organene inn. Fosterlyden er lyden av fosterets hjerteslag.


Den kan høres med stetoskop fra omkring 20. Regelmessig kontroll av fosterlyden gjøres også under fødselen for å følge med i fosterets tilstand.

Noen vil kjenne fosterbevegelser i denne fasen, men for de fleste vil det ta noe lenger tid. På våre sider fra uke til uke ligger det ennå flere av disse videoene, lagt inn på den uken som er tilpasset fosterets alder og mors graviditet. Her kan du finne akkurat din uke ! Vil du se mer om befruktningen og den første tidlige organutviklingen har de mange fine videoer på dette også.


Du blander sammen mye her nå. Om du ønsker å diskutere om fostre i et senere stadie har hjernefunksjon så kan du for eksempel lage en egen tråd om dette og ikke blande det sammen med et foster i uke 13. Mange sier at uke er den letteste uken under svangerskapet, men det er mye som forandrer seg!


Bevegelsene til fosteret kan være kjennbare for mange, noe som er veldig stas. Noen synes også at dette er en passende tid å gå til innkjøp av mammaklær på.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg