fredag 6. november 2015

Lavt blodsukker

Når du får symptomer på grunn av at blodsukkeret er for lavt , kalles det føling. Det vil variere når du opplever å få føling (symptomer på lavt blodsukker ). Lavt blodsukker har du når blodsukkeret er på 3. Vanligvis vil blodsukkeret da være lavere enn 3. Symptomer som er typiske ved hypoglykemi er blekhet, skjelving, svette, svakhetsfølelse, hjertebank, sultfølelse, uro, konsentrasjonsvansker og tretthet.

Flere forskjellige symptomer er karakteristiske for hypoglykemi. Insulinbehandling og noen antidiabetika kan også gi lavt blodsukker ved diabetes type 2. Tilstanden krever rask behandling. Allikevel høres ikke alltid lavt eller høyt blodsukker ut som noe som må tas alvorlig umiddelbart. Mange kjenner at de har lavt blodsukker og bør spise noe snart. Det er jo ikke slik med oss som har diabetes.


Vi må spise med en eneste gang.

LES OGSÅ: Hvordan jeg klarte å få ned langtidsblodsukkeret. Det synker da faktisk så lavt at man får lavt blodsukker , og dette kan gi symptomer som ligner føling ved lavt blodsukker hos de med diabetes som bruker insulin eller sulfonylurea-tabletter. Et tredje kendetegn er, at symptomerne på lavt blodsukker forsvinder, når man indtager kulhydrater. Disse endringene fører til at opptaket av glukose fra blodet til muskel- og fettvev hemmes, mens tilførselen av glukose til blodet øker ved nedbrytning av glykogen og ved nydannelse av glukose i leveren (se glukoneogenese ). Hvorfor får man lavt blodsukker ? Hormonet insulin, der produceres i bugspytkirtlen, nedsætter blodsukkeret ved at åbne nogle kanaler i cellerne, så sukkeret i blodet kan strømme ind i dem. Ved svært lavt blodsukker kan folk virke beruset og få et glassaktig blikk.


Det kan utvikle seg til bevisstløshet og kramper. Vanlige kjennetegn på lavt blodsukker er skjelving, irritasjon og ved svært lavt blodsukker kan personen virke beruset. Personen må da behandles med glukose direkte inn i blodåren. Guyenet skriver at lavt blodsukker og sult er godt befestet folks hoder, men at det finnes få vitenskapelige studier som helt og holdent har slått fast at det er en link der. Diabetikere som behandles med insulin eller insulinfrisettende tabletter (sulfonylurea), kan få for lavt blodsukker.


Hypoglykemi er unormalt lav konsentrasjon av sukker i blodet. Blodsukkerverdien er et resultat av en balanse mellom insulinnivået i blodet, graden av fysisk aktivitet og inntak av mat. Glukose er en sukker som er lav i dette tilfellet, og når den faller til under mg per desiliter av blo er en berørt person hypoglykemisk.


En kombination af lavt blodsukker og ketonstoffer i kroppen kaldes sult-ketoner.

Hvis du ikke har fået tilstrækkelig ma vil kroppen i stedet bruge fedtstofferne og samtidig udskille ketonstoffer. Dessuten trenger både hjernen og de røde blodcellene blodsukker. Personer som har sykdommen diabetes har et unormalt høyt blodsukkernivå. Dette skyldes at de har for lite av hormonet insulin som er viktig for blodsukkerregulering. Når en diabetiker har lavt blodsukker , oppstår såkalt føling.


PH-verdien i magesekken. Lavere PH i magesekken fører til saktere tømming av denne og mer stabilt blodsukker , noe som igjen gir mer langvarig metthetsfølelse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg