tirsdag 17. november 2015

Kløe og sår i underlivet

Finn laveste nettpris her. Vi skal se på noen av de vanligste årsakene som legen din gjerne vurderer på kontoret. Når man snakker om underlivet snakker man egentlig om to ganske ulike deler med forskjellig biologi, nemlig de ytre og de indre kjønnsorganer.


Ikke bare på grunn av kløen, men ofte fordi den griper inn i det intime samlivet. Kløe i underlivet er plagsomt. Pruritus vulvae er den latinske medisinske betegnelsen for kløe i området rundt kvinnens kjønnsorganer.

Det kan være et symptom på sykdommer som infeksjoner, allergier eller hudlidelser. Noen årsaker til kløen er enkle å behandle, mens andre vil være plaget av kløen i lengre tid. Den mest vanlige årsaken til underlivssopp er candida, som er en gjærsopp. Denne får ofte fotfeste i tilfeller hvor bakteriefloraen i underlivet kommet ut av balanse. Ved godt stell av intimområdene, holder man på den gode og myke følelsen i underlivet.


Til tider kan tørrhet, soppinfeksjon eller små lekkasjer oppstå, og her finner du tips til hvordan ulike plager i underlivet hos kvinner og menn kan lindres og behandles. Mange kan oppleve at det plutselig oppstår kløe , svie og til og med utslett i underlivet. Utslett i underlivet kan være et symptom som kan skyldes en rekke helseproblemer og kan forekomme på en hvilken som helst del av det mannlige eller kvinnelige kjønnsområdet, finn riktig behandling for din tilstand!

Du forteller om flere måneder med svie, sår skjede og kløe så intens at du klorer opp huden. Du har ikke nedsatt sexlyst, hetetokter og svette, men har endringer i menstruasjonssyklus og disse nevnte plagene fra underlivet – og lurer på om det kan komme av østrogenmangel pga overgangsalder. Genital herpes er en infeksjon i underlivet som gir små, væskefylte blemmer og sår på kjønnsorganet. Tilstanden kan gi en sviende og kløende følelse i underlivet.


Blemmene vil etter hvert sprekke og blir til små sår som gror i løpet av 2-uker. Sopp i underlivet er vanlig. Hei, jeg lurer på hva som kan være galt fordi jeg klør veldig i underlivet altså sånn ved leppene og litt inn i kjeden men mest ved leppene og jeg klør så fælt at jeg begynner å blø og jeg tror ikke det er sopp og har hatt dette i snart uker og jeg tørr ikke å dra til legen fordi jeg syntes det er litt flaut men jeg er redd for at det kan være farlig så jeg vet ikke.


Svie, kløe og luktfri utflod er vanlige symptomer på soppinfeksjon. De fleste opplever at utfloden er tykk, hvit og klumpete (minner om cottage cheese), men tyntflytende utflod kan også forekomme. Sårhet, sprekkdannelse i underlivet og smerter ved samleie er andre symptomer som kan oppstå hvis man har soppinfeksjon. Nesten alle soppinfeksjoner i underlivet forårsakes av sopparten Candida albicans.


Denne finnes ofte i normalfloraen i tarmen og kan lett forflytte seg frem i skjeden. Man blir altså ikke smittet med sopp slik som en kjønnssykdom. Det viktigste tegnet på at du kan ha fått underlivssopp er kløe. SVAR: Hei jente, du beskriver kløe , sårhet i underlivet.


Du opplever at det startet etter at du barberte deg og brukte barberskum og du fikk noe. Som hjelp mot kløe i underlivet er ofte det enkle det beste. Les om et kjerringråd på denne siden som hjalp innsenderen.

Det er også små sår på de ytre kjønnsleppene. Les mer om kløe i underlivet. Her finnes et godt kjerringråd mot kløe i underlivet. Medisinske urter og da særlig. Ved herpes får man i tillegg blemmer eller sår i eller omkring skjeden.


Ved endret utflo som brun utflo samtidig med smerter eller blødning i underlivet bør du kontakte lege for utredning. Ringorm er en smittsom soppinfeksjon som kan gi utslett og kløe , spesielt i områder som i lysken og i hodebunnen. Symptomer hos menn omfatter plager på forhud og glans, som rødt utslett, kløe og sprekkdannelse. Behandling av sopp i underlivet.


Apoteket selger reseptfrie legemidler mot soppinfeksjoner, både vagitorer og salve. Huden i underlivet er svært følsom, og irritasjon fører lett til mye ubehag eller smerter. Mange plages av kløe som fører til sårdannelser, og smerter ved vannlating eller samleie. Oftest har disse plagene årsaker som enkelt kan diagnostiseres og behandles, slik som sopp eller urinveisinfeksjon.


Ulike infeksjoner og hudlidelser som kan gi plager fra underlivet som tilbakevendende soppinfeksjoner, irritasjonseksem, psoriasis, lichen sclerosus og lichen. Skabb er et hudutslett som skyldes smitte med mid og det gir en intens kløe , spesielt på natten. Skabb smitter ved direkte hudkontakt, vanligvis via seksuell ko. Plagene som følger med tørr skjede kan gå sterkt ut over livskvaliteten. De tørre slimhinnene i underlivet kan føre til kløe , stikking, brennende følelse, svie og sårhet i både, skjede, skjedeåpning og området rundt skjeden.


Et annet symptom på tørr skjede er smerter ved samleie.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg