tirsdag 22. januar 2019

Pizzadeig uten heving matprat

Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider, og informasjonskapsler som grunnlag for videreutvikling av våre tjenester og for å tilby relevant markedsføring. Om du velger å bruke matprat. Samleside med oppskrifter på både pizzadeig , langpannepizza, italiensk pizza med tynn bunn, hvit pizza med rømmesaus, pizzasnurrer og flere tips til hva du kan bruke en pizzadeig til.


Dette er en kjapp og enkel pizzadeig uten gjær. Altså ingen heving og venting i timer eller dager. Deigen tar bare minutter å lage og er klar til forming og steking med en gang.


Du trenger ingen maskiner til denne deigen. Den lages raskt og enkelt med hendene. Lyst på en pizza med sykt sprø og god bunn? Lag en eltefri pizzadeig kvelden i forveien, ja - det krever litt planlegging, men er allikevel lite arbeid for å kunne nyte noe så godt.


Er du ikke venn med gjærdeig, eller ikke har tid til å vente på at deigen skal heve, bruk tortillalefser eller pitabrød som bunn. Pizza kan lages av alle! Eller prøv den lynraske pizzabunnen brukt til persimonpizzaen, den krever ikke heving. Husk å ta den ut et par timer før du skal bake den ut.


Da får man et helt annet ptodukt. Selve smaken i melet kommer fram og du får en deig som ikke faller sammen når den har hevet etter bare en time. Hei og god torsdag! Eg har laga fleire spesielle pizzaer dei siste årene, blant anna pizza med søtpotetbunn og tunfiskbunn. Førstnevnte er mi mest populære oppskrift som matblogger og har falt i smak hos enormt mange, og det gledes!


Logg inn for å følge dette. Fredag, helg og pizzatid! Vertfall for mange #128521; Forrige helg blei det pizza både Lørdag og Søndag, med to forskjellige varianter av pizzabunn som både er sunne, grove og gode. Oppskrift pizzadeig. Tipo 00) g salt.


Rør ut gjær i kaldt vann. Tilsett olivenoljen og det italienske pizzamelet. Dette elter du til deigen begynner å få fast konsistens. En god pizzadeig skal smake litt som en god champagne. De fleste deigene jeg har spist ute på resturanter er ofte undergjæret eller raskt overgjæret.


Med undergjæret mener jeg at den har fått for liten tid å utvikle seg, noe som resulterer i en tynn og sprø bunn, uten særlig smak og ingen struktur. Sett den til heving på et lunt sted ca en halv time. Forvarm ovnen din til maks temperatur. Kjevle de deigene så flate du får dem til og legg dem på ei plate med stekepapir. Smør utover pizzasaus, dryss over ost og pynt pizzaen med hva du vil.


Forsøk å tenk litt Italiensk her også, det enkle er ofte det beste. Som regel lager jeg dobbel oppskrift, og da deler jeg deigen i fire emner som jeg knar og skjevler ut. Det er alltid greit å lage litt ekstra bunner når du først bruker tid på knaing og heving. Bland sammen ingrediensene til en jevn deig.


La den heve til omtrent dobbel størrelse. Nå er den ferdig til å kjevles. Det er litt vanskelig å få en tykk pizzadeig uten gjær. Jeg har en oppskrift jeg liker godt (og jeg liker ikke tynne italienske bunner), som ikke inneholder gjær. Den blir selvsagt ikke like tykk og luftig som en gjærdeig, men er heller ikke av de tynneste.


Til en stor plate trenger du minst dobbel oppskrift, evt trippel. Denne oppskriften er perfekt når du ønsker hjemmelaget pizza, og gir åtte pizzabunner. Hvis det virker som litt i overkant, så er det bare fordi det faktisk er lettere å lage mye deig enn en liten porsjon. Ingrediensene er billige og det hender at den første pizzaen man prøver seg på ikke blir så vellykket. Hvis du har deig til overs etter en.


Da er det greit å ha deig i reserve!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg