tirsdag 29. januar 2019

Cøliaki test

Lei av lang kø på apoteket? Bestill cøliaki test fra Farmasiet hjem til deg. Spar tid ved å handle enkelt og diskret på nett. Rask leveranse og stort utvalg.


Testen kan ikke brukes for å stille en cøliakidiagnose, men har du flere tegn som samsvarer med cøliaki , oppfordrer vi deg til å skrive ut resultatet, og ta det med til fastlegen din for videre utredning.

Mikroskopi av vevsprøven kan vise de typiske forandringene i slimhinnen. Vi har strenge kvalitetskontroller og alle produkter vi selger er godkjent av våre eksperter. Ny cøliaki-test sparer deg for gastroskopi. For å få stilt diagnosen må du gjennom tarmundersøkelser.


Det å slutte med gluten er behandling for cøliaki , fortsetter han. Mange mener de reagerer på proteinet gluten, som finnes både i hvete, rug og bygg, selv om de ikke har sykdommen cøliaki. Under det åpne UiO-seminaret Krigen mot gluten neste uke skal Lundin fortelle om forskjellen mellom glutensensitivitet og cøliaki.

Når en som har cøliaki spiser mat som inneholder gluten, skjer en reaksjon fra immunsystemet som til slutt ødelegger tarmtottene som befinner seg i tynntarmen. Ny blodprøve kan gi enkel test for cøliaki. Det kan være veldig ubehagelig. Norske forskere har nå utviklet en blodprøvetest som de mener kan gi svaret raskt og smertefritt.


Testen brukes til å sjekke om det finnes antistoffer mot gluten i blodet. Forekomsten av disse antistoffene tyder med stor sannsynlighet på cøliaki. For å fastsette diagnosen må man til lege for utredning, men selvtesten gir en god indikasjon og kan bidra til at man hurtigere kommer fram til riktig diagnose. Positiv prediktiv verdi for HLA-DQer derfor lav, og testen er uegnet for screeningformål. Vi har nytte av HLA-typing i vanskelige tilfeller eller i bedømmelse av familierisiko.


Det er anslått at langt under av cøliakere verken har DQeller DQ og testen kan benyttes til å avkrefte risikoen for cøliaki (1 24). Ved inntak av gluten blir tynntarmens slimhinne betent, tarmtottene redusert, og evnen til å absorbere næringsstoffer fra kosten svekkes. Finn cøliaki test apotek. Testen kan brukes som et hjelpemiddel i diagnostiseringen av cøliaki og bridrar til å finne årsaken til ukjente symptomer.


For cøliaki har vi en veldig god blodprøve som fanger opp de fleste med sykdommen. Hos pasienter med cøliaki blir den normal når de går over til glutenfri kost, og det er derfor viktig å teste seg for cøliaki før man endre kosten.

En negativ blodprøve utelukker ikke helt at man har cøliaki. Symptomer på cøliaki er periodevis diaré eller forstoppelse, luft, magesmerter, jernmangel og tretthet. De fleste med cøliaki vil oppleve å være sliten og trett i perioder.


Vi hjelper deg med test og diett opplegg, samt informasjon. Cøliaki kan være en arvelig sykdom. Ved hyppige symptomer og mistanke om sykdommen, vet Lundin råd og understreker at det er enkelt å ta en test på om man har den. Blodprøve avslører cøliaki. Det finnes en veldig god blodprøve som fanger opp de fleste med sykdommen.


Tok testen i helga og fikk påvist positivt svar, så det betyr at jeg har gluten allergi. Har bestilt time hos legen, men tar jo så lang tid før man får time derfor ville jeg sjekke med den hjemmetesten, Blir vel å ta en ny blodprøve hos legen og henvisning for å ta gastroskopi på sykehuset. Da må man altså ha gentest, siden anti-deaminert gliadin IgG ikke er så sikker test som anti-tTgG IgA er.


Hvis bare utslag på anti-deaminert gliadin IgG og samtidig ikke utslag på anti-tTG IgA pga påvist IgA-mangel så er sannsynligheten for cøliaki høy for cøliaki (aktiv cøliaki ), dersom man tester positivt for gentesten. Hos kvinner kan det føre til for tidlig fødsel, lav fødselsvekt og vekstproblemer hos barna, fordi ubehandlet cøliaki kan føre til mangel på folsyre, og folsyremangel under graviditet ønsker man ikke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg