onsdag 9. januar 2019

Sveler oppskrift uten kulturmelk

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Se våre beste oppskrifter på nett. Velkommen til MENY. Si JA til stort utvalg. La våre oppskrifter inspirere deg!


Sveler oppskrift uten kulturmelk

Ikke veldig ulike amerikanske pannekaker og nydelig å servere med litt syltetøy eller brunost på. Dersom du ikke har egen takke, kan du helt fint steke sveler i stekepannen. Først som et dugnadsprosjekt fra de ansatte. Med årene utviklet skikken seg til et forventet serveringstilbud blant passasjerene.


Selskapets svelerøre er i dag landets mest kjente, så kjent at man kan kjøpe krus med oppskriften trykket på om bord. Oppskrift på sveler får du her. Det er sveler som lages med hvetemel og natron.


Sveler oppskrift uten kulturmelk

En porsjon gir omtrent eller sveler. Bland egg og sukker i en bolle og visp veldig godt. Sveler er godt til kaffen. Smelt smør og bland inn. Hvordan få luftige sveler ? Uten et hevemiddel blir ikke svelene luftige.


I denne oppskriften bruker vi både natron og litt hornsalt som reagerer på den syrnet melken, og hever svelene under steking. Ingen fergetur uten svele! Men hvorfor er det sånn, egentlig? Og hvordan får man svelene så gode og saftige? Men sveler lages alltid med surmelk, fordi de er tradisjonelt et resteprodukt.


Sveler oppskrift uten kulturmelk

Men den aller, aller mest berømte oppskriften av dem alle er antakelig MRF-svela! Nystekte lapper, eller moffeloffer, er alltid populært. Server lappene med syltetøy eller rørte bær.


Kjempegodt til helgefrokosten eller som dessert. Jeg doblet røren jeg allerede hadde uten å ta mer hornsalt oppi. Jeg synes fortsatt de var litt sterke og luktet skikkelig ille, men de ble da spiselige. Her er en tradisjonell og god oppskrift på sveler. Ha på smør og sukker, del hver svele i to, brett over og server.


Sveler oppskrift uten kulturmelk

Kilde: Ellen-Christine Lendengen. Lapper eller sveler kan kalles luftige pannekaker. Jeg har laget mye sveler , eller lapper som vi kaller dem. Jeg bruker tilnermet samme oppskrift , men bruker ikke hjorthornsalt fordi jeg syns det smaker.


For oss betyr det at vi reagerer på små spor av hvete. Mye av informasjonen jeg legger ut om dette er bare å overse hvis du f. Ferjeselskapet Fjordlaget en konkurranse om hvem som hadde de beste svelene. Anne Aarskog fra Hordaland vant, og her er hennes oppskrift på sveler. Dette trenger ikke være en dårlig erstatning til grovbrød med pålegg – om du lager etter denne oppskriften kan du kose deg med god samvittighet – så lenge du klarer å begrense inntaket.


Disse så kjempe gode ut! Er en stund siden du la oppskriften ut men håper fremdeles på svar. Går det ann å bruke laktosefri melk istedenfor kulturmelk ? Jeg lager lapper med både kefir og hjortetakksalt!


Test Guro sin oppskrift du. Har ikke laget det på.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg