fredag 18. januar 2019

Foreldrepenger kalkulator 2018

Se hvor mye foreldrepenger du har rett på i permisjonstiden. Dette har du krav på. Foreslår nye endringer. Jobbsikkerhet og lønnsvekst. DU et Supergavekort på 7kroner.


Les mer om foreldrepenger. Det maksimale grunnlaget for foreldrepenger er G, som er 599. Hvis du tjener mer enn dette, er det mange arbeidsgivere som utbetaler det overskytende. Du kan velge Ja eller Nei for dette på begge. Kalkulatoren regner da ut hvor mye dere får i foreldrepenger ved begge uttaksvarianter.


Hvis du ikke hatt inntekt, kan du få en engangssum isteden. Det er inntektsgrunnlaget til hver enkelt som bestemmer hva far og mor får i foreldrepenger. De som har rett på foreldrepenger får foreldrepenger tilsvarende full lønn i uker, eller prosent lønn i uker. Har du fått barn 1. Både mødre- og fedrekvoten har økt fra til uker. Der kan du også sjekke hva som gir rett til opptjening av foreldrepenger.


Velger du 1prosent, får du kortere permisjon. Men - de aller fleste vil få mer penger utbetalt totalt ved å velge denne prosenten. Ikke alle har rett på foreldrepenger. Men visse krav må oppfylles før du har rett på penger. Beløpet som trekkes for årets feriedager får du tilbakebetalt fra arbeidsgiver når du avvikler årets ferie.


Det er aktivitetskrav til mor i denne perioden. Mor kan samtidig ha krav på engangsstønad. Finn laveste nettpris her. Kvoten var da den samme enten mor og far valgte foreldrepenger med full eller redusert sats.


Nå er kvotene økt til uker for foreldre som velger foreldrepenger med dekningsgrad. Ved fødsel har man krav på foreldrepenger tilsvarende uker med full lønn begrenset oppad til seks ganger folketrygdens grunnbeløp (G), tilsvarer 530. Vi informerte om at far alltid må huske å søke om fedrekvoten før mors siste dag med foreldrepenger. Også i de tilfellene der han vil vente med å starte til etter at mor er ferdig med ulønnet permisjon og ferie.


Alle var enige om at det var ganske greit å bruke den digitale søknaden når de søkte om foreldrepenger. Det er mulig å velge flere alternativer for å forlenge permisjonstiden. Merk: Regelverket for kvotene endret seg 1. Se kvoter for: foreldrepengeperiode som starter 1. For de fleste arbeidstakere betyr juni utbetaling av feriepenger, samtidig som arbeidsgiver trekker lønn for hele årets ferie. Nedenfor har vi laget en kalkulator , som hjelper deg med å beregne hva feriepengeutbetalingen blir, basert på feriepengegrunnlaget fra i fjor og lønnstrekk for ferien i år.


Som mammapermisjon, er også pappapermisjon på uker. For å ha rett til fedrekvote må både mor og far ha rett til foreldrepenger. Pappapermisjon kan far ta når som helst i perioden for foreldrepermisjon, med unntak av ukene før termin, samt de seks ukene etter fødsel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg