onsdag 23. januar 2019

Legemiddelassistert rehabilitering

Legemiddelassistert rehabilitering

Formålet med legemiddelassistert rehabilitering er å bidra til at personer med opioid­ avhengighet skal få økt livskvalitet og at den enkelte får bistand til å endre sin livs­ situasjon gjennom bedring av vedkommendes optimale mestrings­og funksjonsnivå. Formålet er også å redusere skadene av opioidavhengigheten og faren for. Gravide i legemiddelassistert rehabilitering (LAR) som i samråd med LAR-lege vurderer det riktig å redusere dosen bør gjøre det, under forsvarlig oppfølging. Legemiddelassistert rehabilitering kan hjelpe pasienter som er avhengige av morfin, heroin og lignende (såkalte opiater) til å bedre sin livskvalitet.


Pasientene blir behandlet med metadon eller buprenorfin (Suboxone eller Subutex). Det skal alltid foretas en konkret vurdering av andre tiltak enn legemiddelassistert rehabilitering. Målet er å styrke den enkeltes evne til å mestre livet og å hindre overdosedødsfall. Fra særtiltak til integrert del av spesialisthelsetjenesten.


Fra rigid til mer modernisert. Her er noen av milepælene som LAR har nådd. Sterkt vanedannende legemidler i en bestemt dose inngår som ett av flere tiltak i rehabiliteringen.


Legemiddelassistert rehabilitering

Et LAR-program som når ut til en større del av målgruppen og opprettholder dagens lave frafallsgra vil være et viktig tiltak for å redusere den høye overdosedødeligheten i Norge. Helsetilsynet er klar over at det er svært ulik medikamentpraksis på legemiddelassistert rehabilitering (LAR) ved ulike sykehus i Norge. Helsedirektoratet arbeider nå med å lage nye. Helse Nord RHF har ansvaret for tverrfaglig spesialisert rusbehandling (TSB) til befolkningen i Nordlan Troms, Finnmark og Svalbard.


Behandlingstilbudet gis både av våre offentlige sykehus og av private institusjoner som vi har avtale med. Rekvirering og utlevering av legemidler til bruk ved legemiddelassistert rehabilitering. Mye av kritikken mot legemiddelassistert rehabilitering knytter seg til den høye vekten på kontroll og styring av behandlingen fra spesialistnivå (1 1 16). Heller ikke dette finner mye støtte blant LAR-legene. Majoriteten mener ikke at kontrollen er for streng.


Urinprøvekontroller har god tilslutning. Henvisning til legemiddelassistert rehabilitering (LAR) Behandling med opioidholdige legemidler (substitusjonsbehandling) av opioidavhengighet (avhengighet av heroin, morfin m.fl.) har vist seg å redusere pasientens forbruk av opioider, redusere dødeligheten og bedre livskvaliteten. Vi har to avdelinger, en poliklinikk ( L78) som ligger i Lagårdsveien og utleveringspoliklinikken L27. I behandlinga nyttar ein legemiddel som inneheld metadon eller buprenorfin, eller både buprenorfin og nalokson (t.d. Suboxone).


LAR er en forkortelse for legemiddelassistert rehabilitering , som brukes i behandling av heroin- og morfinavhengiget. I LAR brukes de langtidsvirkende opioidene buprenorfin eller metadon for å substituere bruken av illegale opioider, som heroin. Er dette ditt firma? Da Siri begynte med metadon, trodde hun det skulle bli starten på et liv uten rusmidler.


Legemiddelassistert rehabilitering

Men å slutte med metadon er vanskeligere enn å slutte med heroin. Kontakt informasjon. For pasienter som er tatt inn i LAR - Telemark, er utdeling av medisiner lokalisert til Bamble legevakt.


Hovedmålet er bedre livskvalitet og bedre rusmestring, skriver Kari Nerlan psykiatrisk sykepleier og medlem i Rådet for sykepleieetikk. Behand-lingen ble i Norge lenge avvist på prinsipielt grunnlag. Andre relevante opplysninger til søker: Søknadsprosessen er omfattende og det må påberegnes en del saksbehandlingstid før søknad blir behandlet av Rusteamet og videresendt til LAR Rogaland.


Legemiddelassistert rehabilitering

Søker må være folkeregistret i Haugesund kommune og å ha godkjent bolig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg