onsdag 9. januar 2019

Slutte å røyke

Vi i Apotek har rådene og produktene som hjelper deg med å slutte å røyke. For noen vil det være viktig med god planlegging når en skal slutte å røyke , for andre er det mest riktig å kutte tvert. Om du i dag bestemmer deg for en sluttedato 2–uker fram i ti har du god tid til forberedelser. Gj ør om på røykevane ne fram til sluttedatoen. Noen av gevinstene ved røykeslutt merker du allerede etter minutter.


Bruker du rett metode og er motivert, øker sjansene for å lykkes betraktelig.

Du må være motivert og bestemt på at du ønsker å gjennomføre dette. Hjelp og forståelse fra familie, nære venner og kolleger er ofte avgjørende, oppfølging av fastlege likeså. Slutt å røyke på ti dager. Men røykeslutt har mange flere fordeler, og det tar ikke måneder og år før disse fordelene kommer kroppen din til gode. Mange fordeler kommer nemlig svært raskt.


For en god del er det imidlertid nødvendig med støtte. Effekten blir størst når den som skal slutte blir støttet både av veiledning og legemidler til røykeslutt. Veiledningen er like effektiv om den gis individuelt eller i gruppe.


Noen klarer å slutte av og til, men dag til dag kan det være variasjoner i både viljestyrke, motivasjon og humør – forårsaket av både indre og ytre faktorer.

Noen lykkes med å slutte brått, noe som også referers til som røykeslutt dag for dag. Ved å slutte å røyke kan du oppnå flere gode leveår med mindre sykdom og forbedret livskvalitet. Se bare her: Etter timer blir det lettere å puste – nyt forskjellen, gå deg en lang tur!


Etter uker-måneder er smaks- og luktesansen bedre – du vil kunne nyte god mat og drikke bedre enn før du sluttet å røyke ! Kvinner som er gravide bør ikke benytte denne medisinen mot røykeslutt. Hos kvinner som ammer bør fordelene må avveies mot potensielle risiko for barnet, og bør diskuteres med lege før bruk. Hvis du kan ta en uke fri fra jobben når du skal slutte , kan det være et godt alternativ.


Dette er en vanlig del av abstinens og avrusning, og vi har også sett at serotonin nivå i hjernen faller dramatisk når man slutter å røyke. Vi ser at de som fikk kognitiv terapi hadde noe økt sannsynlighet for å slutte å røyke , enn andre grupper, sier seniorforsker Eva Marie-Louise Denison ved Folkehelseinstituttet til forskning. Vil du bruke prateroboten vår, start med. Det er lettere enn du tror.


Har du lyst til å slutte å røyke , men sliter med å få det til? Helsedirektoratet gir deg fem gode tips som kan hjelpe deg å bli kvitt avhengigheten for godt. Hvordan slutte å røyke ? Hvis du har lyst til å slutte å røyke har du kommet langt!


Bruk de hjelpemidlene som finnes, start for eksempel med en gratis veiledningstelefon tlf. Her får du gode råd og tips om hvordan man lettest kan slutte å røyke. Du gjør noe fantastisk ved å slutte å røyke.

For å hjelpe deg har vi samlet ulik informasjon om hvordan man kan slutte , siden vi vet at alle må finne sin egen unike metode. Velg metoden som fungerer best for deg, og finn produktet som kan hjelpe deg. Psykologi har utviklet ulike kognitive adferds-teknikker for å hjelpe røykere til å slutte med vanen. Disse teknikkene vil likevel bare fungere hvis personen er klar til å handle.


Det vil si, det virker bare hvis du er helt fast bestemt på å slutte å røyke og er motivert til å gjøre det. Din beredskap og vilje til å leve et sunt liv vil være nøkkelen til å slutte med denne dårlige vanen. Hvis du vil slutte å røyke , har vi her fem positive endringer du vil merke etter at du endelig bestemmer deg for å gjøre det. Fem positive ting med å slutte å røyke 1. Noen som forsøker å slutte med snus lykkes med en gang, mens andre trenger flere forsøk. For hver gang du gjør et forsøk, øker sjansen for å lykkes.


Det finnes mange måter å slutte å snuse på. For andre er det nyttig med støtte og å legge en plan. De fleste som slutter, slutter på egenhånd.


Så hvis du tenker på å slutte , kan du lære mer om fordelene og ulempene du vil oppleve. Fordelene med å slutte å røyke. Når du slutter å røyke , vil mange endringer skje i kroppen din, og helsen din vil begynne å bli bedre i løpet av minutter etter at du har sluttet.


Disse fordelene øker med hvert år som du går uten å røyke. Her finner du tips som kan hjelpe deg å holde motivasjonen oppe og å følge planen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg