torsdag 10. januar 2019

Råd mot forkjølelse

Råd mot forkjølelse

Vi Apotek er opptatt av du som kunde skal få gode råd og riktige produkter. Vår kunnskap - din trygghet. Se mer og kjøp her! Praktisk otoskop for hjemmebruk. Lar deg lyse og se inn i ørene.


Influensasesongen starter gjerne i begynnelsen av oktober, og når en topp i januar. Når bør du kontakte lege, og hvem bør vaksinere seg? Ifølge overlegen gjelder også dette anerkjente råd som å innta solhatt og c-vitaminer mot forkjølelse. Et gammelt godt råd mot forkjølelse og hoste er å tygge varme tyttebær.


Eller ha på alkoholholdig aftershave eller eddik for å tørke ut munnsåret. Honning er bakteriedrepende og kan være en redning mot munnsår. Enkelte pasienter påstår hardnakket at det hjalp med antibiotika mot de samme symptomene sist de fikk det, men da har enten legen stilt feil diagnose (at det var lungebetennelse og ikke forkjølelse ) eller forkjølelsen gikk over av seg selv akkurat i det tidsrommet man startet antibiotikaen, sier han.


Råd mot forkjølelse

Her er en oppskrift på en forkjølelseste som ikke bare er helbredende, men også ganske god. Les mer om forkjølelse. Tørrhoste er veldig vanlig og som regel helt ufarlig.


Mange opplever tørrhoste etter forkjølelse og spesielt nå om vinteren er det mange som søker gode råd mot tørrhoste. Heldigvis er det mye du kan gjøre selv, før du trenger å gå til innkjøp av hostesaft og medisiner. Vi blir aldri helt immune mot forkjølelse fordi forkjølelsesvirusene endrer seg ofte.


Heldigvis finnes det gode råd og produkter som kan hjelpe mot plagene. Han anbefaler alle som plages av influensa å bruke de hjelpemidlene man finner på apoteket. Dersom forkjølelsen oppleves som ubehagelig kan man godt bruke litt paracet. Du vil antageligvis hoste og snørre deg gjennom de nærmeste dagene i sengen, så det er like greit å legge til rette for at det blir litt hyggelig. Svarthyllebær: Kan ha effekt mot både forkjølelse og influensa.


Antibiotika hjelper ikke mot virus. Ved bruk av antibiotika mot forkjølelse , er det altså ingen effekt utover eventuelle bivirkninger av medisinen. Dessverre finnes det ingen kur mot forkjølelse , men symptomene kan. Forkjølelse går over av seg selv i løpet av noen dager.


Selv om det beste rådet i de fleste tilfeller er så enkelt som å legge seg ned og gi kroppen ro til å bli bedre, er det mange som rett og slett ikke kan, eller ønsker å ta seg tid til det, og vil vite hva de kan. Når hesheten er forårsaket av intens stemmebruk, kan følgende råd være nyttige. Prøv ikke å heve stemmen, det gjør vondt verre. Unn deg pauser med fullstendig taleforbud noen ganger i løpet av dagen. Sug på pastiller, bruk gurglevann, og drikk varm te eller rikelig med vann.


Gode råd ved forkjølelseHar du kommet på etterskudd med forebyggingen og er sylta ned i forkjølese? Gode råd ved forkjølelse. Men rådene som hjelper ved akutt diaré, hjelper ikke alltid ved forstoppelse eller treg mage.


Råd mot forkjølelse

LavFODMAP-dietten brukes mest til behandling av diaré og luftproblematikk. Det holder strupen fuktig. Den har vist å virke på forstoppelse også, men dessverre ikke så godt, sier Hausken. LES OGSÅ: Dette mener norske forskere om lavFODMAP. Er det noen som kan komme med gode råd for å bli kvitt forkjølelse ? Kjærringrå egne gode tips?


Jeg er skikkelig skikkelig forkjølet, feber, og får ikke sove om natten da alt er tett. I tillegg til symptomene nevnt over kan man få tett og rennende nese ved forkjølelse. En forkjølelse er gjerne relativt ufarlig, er vanligvis noe man går og brygger på i lengre tid og går over av seg selv i løpet av en uke eller to.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg