mandag 14. januar 2019

Trene med bronkitt

Men hva slags type trening er mest gunstig for de ulike aldersgruppene? De ferskeste innenriksnyhetene. Hold deg oppdatert med ABC Nyheter. Starter med mer forsiktig øvelser, eller reduserte versjoner av treningsøktene vil hjelpe lunger sakte å gjenoppbygge styrke. Kutting av normal varighet, frekvens og intensitet av treningsøktene i halvparten er et godt utgangspunkt for mange.


Tren med kronisk bronkitt. For de med kronisk bronkitt kan ideen om trening virke skremmende. Hvis du kommer ned med akutt bronkitt , trenger kroppen din å hvile slik at du kan komme seg.


Du bør holde av med trening mens du er symptomatisk, vanligvis i tre til ti dager. Du kan fortsette å ha en tørr hoste i flere uker. Du kan trene med denne tørre hosten, men kraftig aerobic som å løpe eller danse kan være vanskelig. I denne MNT Knowledge Center-artikkelen lærer du om trening og lunges helse.


Hva er overvektene og forholdsregler for å trene med akutt og kronisk bronkitt ? Symptomer på bronkitt i mer enn måneder to påfølgende år kalles for kronisk bronkitt. Kronisk bronkitt rammer først og fremst de som røyker, og symptomene vil reduseres og forhåpentligvis forsvinne ved røykeslutt, sier Fjeldstad. Også lungesyke personer, og personer med KOLS, er utsatt for å få bronkitt.


Mestring av hverdagen gjennom fokus på trening og kosthol er en viktig del av behandlingen. Regelmessig fysisk aktivitet har en positiv effekt på sykdommen. Mange tror det er farlig å trene , men jevnlig trening gir en bedret funksjonsevne og livskvalitet hos pasienter med kols, uansett alder og sykdomsgrad. Har du bronkitt eller lungebetennelse, så bør du kanskje bruke en uke på å trappe opp treningen.


Man bør heller ikke trene oftere enn annenhver dag første uken, så man kan se hvordan luftveiene reagerer, sier han. GUIDE: Fire fantastiske restauranter i Stavanger og Sandnes. De med astma som reagerer på trening bør imidlertid ta forholdsregler før de skal trene - de bør ha god beskyttelse mot kulden foran nese og munn, samt en individuelt tilpasset astmamedisinering, og på den måten forebygge sammentrekning i luftveiene så godt det lar seg gjøre. Slimløsende legemidler er ikke anbefalt ved kronisk bronkitt. Er du plaget med tung pust, kan du prøve en inhalator som vanligvis brukes mot astma.


Behandlingen kan dempe hosten og gi bedre pust, men gjør deg ikke frisk av bronkitten. Leger forskriver sjelden antibiotika mot bronkitt. I noen tilfeller kan det være aktuelt å behandle akutt bronkitt med reseptpliktige legemidler. Ved langvarig plagsom tørrhoste kan legen skrive ut hostedempende midler.


Cosylan (inneholder etylmorfin) og Solvipect Comp (inneholder etylmorfin og guaifenesin) demper hosterefleksen ved en direkte effekt på hostesenteret. I utgangspunktet er det ikke noe spesielt forbud for pasienter med kronisk bronkitt å trene , med mindre pasienten opplever akutte symptomer som hoste ledsaget av kortpustethet. Du må være forsiktig når du trener i ekstremt vær. Om man kan trene avhenger av to ting. Sykdom og hva man definerer som trening.


Har man god allmenntilstan og ikke feber eller vondt i muskulatur og led så kan man trene med lett intensitet. Men man skal ikke drive anstrengende belastningstrening og det kan være lurt å trene litt mindre enn vanlig, sier Ove Talsnes. Dette er grunnen til at det er vanskelig å puste og det er hyppig hoste med mye slim.


Trene med bronkitt

Heldigvis, hvis dette behandles i tide, har det ikke alvorlige konsekvenser. Lær om effektive remedier mot bronkitt. Generelt sett kan folk som ikke tar hensyn til symptomene på bronkitt , ende opp med et kronisk problem.


Begynte med trrhoste, gikk over til slimhoste, forkjlelseinfluensa. Jeg er en jente på år som etter en mnd med hoste har fått påvist bronkitt. Bronkitt - Ved bronkitt er vond hoste er vanlig.


Trene med bronkitt

Jeg har ingen andre symptomer og har ikke hatt feber. Jeg startet en ti-dagers penicillinkur i går, og lurer på om jeg kan trene underveis. For at barn, unge og voksne med astma skal beherske trening og fysisk aktivitet, må astmaen behandles på best mulig måte. Fast forebyggende antiflammatorisk behandling (kortisoninhalator) og for-medinisering før anstrengelse med beta2-stimulerende middel (eks. Ventolin, Bricanyl), kan være nødvendig for å få fullt utbytte av treninga.


Etter den deilige turen jeg gikk på søndag, så kjente jeg at det begynte å klø i halsen, og i løpet av gårsdagen ble jeg bare dårligere og dårligere. Veldig kjipt at dette skulle skje akkurat nå, når jeg var så godt i gang med mitt nye liv. Det er litt stille her fra meg nå.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg