onsdag 16. januar 2019

Folkehelseinstituttet vaksine

Folkehelseinstituttet vaksine

Informasjon om alle vaksiner som tilbys i Norge. HPV-vaksine til unge kvinner. Veilederen inneholder informasjon om vaksiner,. Folkehelse i kommunene. Logg inn på vaksinetjenesten på helsenorge.


Du kan også skrive ut et vaksinasjonskort på norsk og engelsk. Dette inkluderer vaksine mot difteri, stivkrampe, kikhoste og polio for alle hvert 10. Alle som ikke tidligere er vaksinert mot meslinger, kusma og røde hunder eller har hatt disse sykdommene, bør vaksinere seg med MMR- vaksine. Dette er fordi gravide i andre og tredje trimester og spedbarn har en økt risiko for alvorlig sykdom hvis de får influensa. Gravide i første trimester som også har annen tilleggsrisiko bør ta vaksine.


Bestilling av reisevaksiner bør skje i god til før avreise, dersom en trenger hepatitt b vaksine anbefales oppstart senest uker før avreise. Betaling via vipps, bankkort. Kunde må gi beskjed til nettbutikk. Det er dagers forfall. Vaksine Hensikten med vaksinasjon er å oppnå beskyttelse mot sykdom uten den risikoen det er å gjennomgå selve sykdommen.


Folkehelseinstituttet vaksine

Vaksinasjon- og smittevernkontoret har hovedansvar for kommunens smittevernarbeid og tuberkulosekontroll. HPV- vaksine virker forebyggende. Vær oppmerksom på at samme vaksine finnes både til barn i program og til andre, og at man må velge rett vaksine for å få rett pris (sjekk pris i kassen). Etter å ha søkt fram rett preparat: Legg preparat i handlekurv (fra produktopplistingen eller produktdetaljsiden - se figur).


Gjenta hvis trenger flere preparater. Vaksinene får kroppens immunsystem til å danne motstandsstoffer (antistoffer) og beskytter mot HPV-type 1 og 18. Viruset kan føre til livmorhalskreft eller forstadier til livmorhalskreft. Vaksinering, vaksinasjon, er bruk av vaksine som stimulerer immunsystemet slik at den som blir vaksinert, blir beskyttet mot den aktuelle sykdommen. Dette kan mest korrekt betegnes som forebyggende eller profylaktisk vaksinasjon.


For disse er vaksine den beste beskyttelsen. Fra og med denne sesongen vil alle influensavaksiner i Norge inneholde fire virusstammer, slik at den dekker to influensa A- og to influensa B-stammer. Influensasesongen er i gang, men fremdeles er få blitt syke. Nå haster det for etternølerne med vaksine. Metodevarsling skal sikre at nye og viktige metoder for norsk helsetjeneste blir identifisert og prioritert for metodevurdering.


Intradermal BCG-vaksinasjon kan gis samtidig med inaktive eller levende vaksiner, inkl. Annen vaksine som settes samtidig, skal ikke settes i samme arm. Hvis de ikke settes samtidig, bør det gå minst uker mellom administrering av to levende vaksiner, uansett type. Vi gir deg individuelle råd om hvilke av disse vaksiner du bør ta. Dette vurderes blant annet utfra reisemål, varighet av reisen, standard på reisemålet, opphold i by eller på landsbyg samt hvordan helsevesenet er på reisemålet.


Vaksinen er også aktuell for barnehagepersonell og andre som har mye kontakt med små barn. Vaksinen beskytter mot sykdommen og hindrer at du smitter andre. Ved en vaksinasjon blir enten døde, svekkede eller deler av en sykdomsfremkallende mikroorganisme sprøytet inn i kroppen.


Lymfocyttene vil ta seg av dem, slik de gjør med alle ukjente mikroorganismer, og vil danne hukommelsesceller som vil gjenkjenne disse mikroorganismene, og fjerne dem raskere hvis kroppen blir utsatt for dem igjen. Husk å tenke på vaksine i god tid før reisen! Minimum to måneder før. Bruk vår digitale time-bestilling her på denne siden.


Folkehelseinstituttet vaksine

Her kan du også avbestille eller flytte time, eller sende oss andre spørsmål. Kun en mulighet til å endre time. Vi svarer normalt innen neste dag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg