mandag 14. januar 2019

Nøkkelhullet

Nøkkelhullet

Nøkkelhullet skal hjelpe deg å ta de små, sunnere grepene i hverdagen. Kvasir gir deg raskt en oversikt - en smartere måte å lete på! Nøkkelhullsmerket er et enkelt redskap for lærere som vil gi barna kunnskap om sunn mat.


Nøkkelhullet

Først publisert: 28. Sist faglig oppdatert: 28. Fikk tipset gjennom Radioresepsjonen. Kvasir har en funksjon som lar deg se hva folk har søkt på de siste sekundene.


Rimelig sykt å se hva folk vil si mer av. Det går ikke lenge mellom gullkornene. Synes bare at flere skal få vite om denne geniale funksjonen. Skulle egentlig po. Du kan også finne merket på brø kjøtt og ost som ikke er innpakket.


Nøkkelhullet

Nøkkelhullmerking er en frivillig og felles nordisk merkeordning for matvarer, som skal gjøre det enklere for forbruker å velge sunnere matvarer. Merkeordningen skal gjøre det enkelt å velge sunnere matvarer som inneholder mer fiber og fullkorn og mindre mettet fett, sukker og salt. Nå skal matvarene ha enda mindre salt og sukker, og mer fullkorn. Sammalt mel er malt av hele kornet.


Vi arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Mattilsynet fører tilsyn for å kontrollere at reglene for bruk av merket blir fulgt. Det er krevende å endre livsstil og lykkes med sunnere hverdagsvaner.


Noen enkle verktøy gjør det lettere å komme i gang og holde ut lenge nok til at det går mer av seg selv. Kravene til matvarer med Nøkkelhull skal skjerpes. Myndighetene står bak ordningen, som baserer seg på kostrådene. Flere TINE-produkter har Nøkkelhull.


Samtidig er det viktig å ikke motvirke sunn konkurranse på mat som vi ønsker forbrukerne skal kjøpe mer av. Satt noen få minutter og fulgte med i dette nøkkelhullet på kvasir. Må si jeg egentlig ble frustrert over folks søkevaner.


Nøkkelhullet

Dobbelt så mye fett. Ernæringsfysiolog Lisa Garnweider har sammenlignet to handlekurver - den ene med Nøkkelhullmerket mat og den andre ikke. Helsedirektoratet ønsker større utvalg. Produsert av OBHF etter ide av Try. Forbrukerne kjøper stadig mer av varene som er nøkkelhullsmerket, men antallet produkter står på stedet hvil.


Peterskirken i Roma gjennom nøkkelhullet. På Aventin, en av Romas syv høyder, sørvest for Colosseum, ligger Malterserordenens plass, Piazza dei Cavalieri di Malta. Her er et lite, men meget vakkert utsiktspunkt, om enn på en noe annen måte enn det jeg omtalte i artikkelen om Pincio. Kostholdsutfordringene er stort sett de samme i Norden, og myndighetene i de nordiske landene baserer sine kostråd på felles nordiske ernæringsanbefalinger.


Egg kan ikke få nøkkelhullsmerket. Dette henger sammen med at nøkkelhullsmerket er et best i klassen stempel, der de sunneste alternativene innenfor en matvaregruppe kan merkes.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg