torsdag 10. januar 2019

Glutenfri kosthold

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Men, i realiteten er det slik at man faktisk kan spise det aller meste, og med fokus på dette kan det være lettere å finne gode alternativer. Til venstre på bildet under ser du kostsirkelen, som representerer det som regnes som et normalt, sunt kosthold , som anbefales til alle. Til høyre ser du en glutenfri kostsirkel.


Satser du på glutenfri mat? Sjekk rådene for et miljøvennlig kosthold , og få oversikt over sesongens frukt og grønt her. Både cøliaki og hveteallergi behandles med glutenfri kost, med andre ord eliminasjon av hvete, rug, bygg, spelt og glutenholdig havre. Til forskjell fra cøliaki anbefales ofte hveteallergikere å starte med glutenfri kost.


Deretter kan kornsortene havre, bygg og rug prøves ut i samråd med lege eller ernæringsfysiolog. Pannekaker og vafler kan lages av glutenfri melmiks. Lyse typer egner seg best her. Supper, sauser og stuinger jevnes med maisenna, arrowrot, glutenfri melmiks eller hvetestivelse dersom det tåles.


Glutenfri kosthold

Fruktsupper og fruktgrøter jevnes med potetmel. Ny forskning viser at de som spiser en glutenfri diett kan være utsatt for økt eksponering for arsen og kvikksølv – giftige tungmetaller som kan føre til hjerte- og karsykdommer, kreft og nevrologiske effekter, ifølge en rapport i tidsskriftet Epidemiology. Husk at glutenfri mat kan være minst like god og sunn Når du har fått en diagnose som cøliaki, har du en gyllen mulighet til å gjøre positive endringer i kostholdet og forbedre helsen din – ved å bli mer bevisst på hva du putter i deg, og lage mer mat fra bunn av.


Her finner dere tips og informasjon om glutenfri diett. Et glutenfritt kosthold lar seg lettere gjennomføre når man har relevant informasjon. Få tips og oversikt over hva du kan spise. Det finnes mange gode glutenfrie brød og knekkebrød. Vi tilbyr også test for å sjekke om du tåler gluten.


Har du eller noen i familien cøliaki, og må spise glutenfri mat? Da har vi laget en oversikt over hvilke av Findus sine produkter som er glutenfrie her. I tillegg finner du også en samling med oppskrifter som er uten gluten, til inspirasjon.


Innholdstest av glutenfri melblandinger. Noen er også tilsatt ekstra fiber. Det er imidlertid viktig å fortsette med glutenfri mat resten av livet for å unngå symptomer på sykdommen. En person med cøliaki som ikke følger et glutenfritt kosthold , kan i verste fall utvikle senkomplikasjoner som ledd- og muskelplager, benskjørhet, hudsykdommer og kreft.


Glutenfri kosthold

Menyforslag til glutenfritt kosthold. En flott måte å begrense inntaket av gluten på, er å kose seg med en lavgluten eller glutenfri frokost. For de som trenger totalt glutenkutt, finnes det glutenfrie mel- og kornvarer. Men man må ikke handle på fri for-hyllene i butikken for å starte dagen på en herlig og nesten glutenfri måte. Kokosmel har blitt populært takket være LCHF, fordi melet inneholder få karbohydrater.


Glutenfri kokosmel. Kokos er rikt på fiber, og er derfor veldig sunt for magen. Kokosmel kan brukes som topping på en dessert eller på müsli, og kan blandes i smoothies eller juice for at de skal bli tykkere og mer mettende. Statens næringsmiddeltilsyn i Norge har operert med et skille mellom glutenfri kost og kost naturlig fri for gluten. I glutenfri kost har myndighetene operert med en regel om at det er akseptert med max gluten i såkalt glutenfrie produkter.


Derfor inngår hvetestivelse i en del glutenfrie produkter. Cøliaki Tarmtottene i tynntarmen ødelegges på grunn av betennelsesreaksjonen som oppstår når gluten kommer i kontakt med tarmslimhinnen. Har du glutenintoleranse og må spise glutenfritt? Se våre glutenfrie oppskrifter. Pai har jeg drømt om å tåle i mange år, og denne uka gikk det opp et lys for meg som gjorde at jeg var villig til å prøve.


For andre diagnoser som innebærer matintoleranse og fordyret kosthold , blir ekstrautgiftene vurdert individuelt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg