mandag 28. januar 2019

Gravid smerter nederst i magen

Jeg kan ikke tenke meg at ditt ølinntak er noen del av forklaringen på det du kjenner her. Det samme gjelder spiserørsbetennelsen. Den vil ikke gi symptomer helt nederst i magen , slik du beskriver.


Når det gjelder bitestikkelbetennelse, så er det fullt mulig at det var korrekt diagnose, og at du har hatt eller har dette. Selv om både smerter og plager som gravid er relativt normalt, er det enkelte typer smerter du bør være ekstra på vakt for, og enkelte smerter gir grunn til å kontakte lege.

Magesmerter og blødninger – En god regel er at smerter som varer eller ikke slipper taket, gjerne i kombinasjon med blødning, må tas på alvor, sier Wendelborg. Smerter ved øverst i magen er det enkleste å tyde. Flere av mine gravide pasienter er bekymret fordi de har vondt i nedre del av magen. Flere frykter at det er noe galt med eggstokkene, men dette skyldes som regel tarmen som også ligger nederst i magen.


Smertene kan for eksempel skyldes forstoppelse eller gass. Sv: smerter neders i magen. Jeg har så sinnsykt vondt nederst i magen !

TR kommer på besøk slik at du kanskje får gang på en litt normal syklus. Kjenner ut som menssmerter som er kjempevonde på en måte, men på en måte ikke det heller. Det siste døgnet har jeg hatt smerter nederst i venstre side av magen , i samme region hvor eggstokken ligger. I natt var jeg så bekymret at jeg reise på legevakten. Der tok de urinprøve for å sjekke om det kunne være urinveisinfeksjon, men den var helt fin.


Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Har du smerter over hele magen ? Nei: Magesmerter uten feber kan f eks skyldes smerter fra tarmen, magekatarr (magesyre), gallesten osv. Ved vedvarendesmerter kan man utvikle feber - husk å kontrollere temperaturen.


Ja: Kanskje har du en. Noen får smerter midt i eller øverst oppe i magen. Slike smerter er ufarlige og blant de vanligste plagene i svangerskapet. For eksempel ved forstoppelse og luft i magen. Det kan være smerter nede i magen på den ene eller på begge sider.


Det er imidlertid ikke alltid slik at magesmerter har en organisk årsak.

I noen tilfeller kommer magesmerter egentlig fra organer i brystet eller fra en generell sykdom i kroppen. Hvor smerten sitter kan ofte si noe om opphavet. Ikke sjelden kan stress, bekymringer, sjelelige og sosiale problemer lede til ubehag og smerter i magen.

Det er lett å la seg forbløffe over svangerskap og fødsel. Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest. Som tidligere nevnt skyldes dette det meste av tiden luft i magen. Mange kvinner har underlivssmerter uten at det går ann å finne noen sikker årsak. Er det normalt å ha underlivssmerter?


Likedan er det forholdsvis vanlig å ha smerter i forbindelse med eggløsning. Noen ganger stikker det skikkelig, veit ikke om dere skjønner hva jeg menere. Menstruasjonssmerter er normale. Gikk tur i går og kjente ut som knøtten ville dette ut nesten.


Nå er det endelig min tur til å være dum og spørre om ting jeg ikke har peilig på. Men er utrolig ubehagelig. Kjenner det ikke i ryggen, men har begynt å kjenne litt mensmurringer. Signalene kan komme fra selve livmoren eller fra livmorhalsen. Da gjør det vondt foran og dypt i underlivet.


Eventuelle smerter ved samleie vil føles samme sted. Gjør det vondt ute i sidene nederst i magen og nedover i lysken kan smertene stamme fra eggstokker eller eggledere. Hei Jeg er uker inn i graviditeten og dette er min første gang.


Kommer en akutt smerte, samtidig som jeg føler at jeg må kaste opp. Det er så vondt at jeg må vri meg i senga, og skrike høyt. Når jeg hoster blir det verre. I dag har jeg hatt smerter nederst i magen med spredning nedover mot skrittet.


Spesiellt helt nederst i magen , oppe med ribbebena. Gravid uker med smerter - 5. Dette er svangerskapet - uke for uke - Aftenposten 14. Strre bldninger som minner om menstruasjon med klumperkoagler, med smerter i magen er ikke normalt.


Ved sterk mistanke om nyresteinskolikk eller gallesteinskolikk gis et NSAID parenteralt eller som stikkpille i kombinasjon med spasmolytika parenteralt, for eksempel diklofenak mg i. Ved innleggelse og intense smerter eller fare for sjokk kan et parenteralt administrert opioid bli nødvendig, for. Det har tatt flere dager før det har gått opp for meg hva han mente med det. De tre barna mine kunne mistet moren sin, og mannen min sin kone. Den tanken gjør meg kald innvendig.


Jeg hadde jo bare vondt i magen , sier Annelin. Det er også normalt å ha litt mer utflod enn vanlig. Livmoren din vokser, noe som kan gi litt ”stikkende” smerter i magen.


Uke 9: Knøttet beveger seg nå, men du kan ikke merke det på en god stund ennå. Kjønnsorganene begynner også å synes, men det er fremdeles umulig å bestemme kjønnet med ultralyd. Har flere ganger måtte legge meg på senga i fosterstilling å slappet av fordi jeg har hatt så vondt og tenkt at dette ikke kommer til å gå bra.


Vi skiller vanligvis mellom akutte og kroniske magesmerter. Den siste uken har jeg ikke hatt noe vondt i magen , men endel smerter i korsryggen. Alle som opplever akutt innsettende sterke smerter – enten fra brystet eller buken – bør raskt oppsøke lege for å avklare årsaken, sier Jørgen Valeur, lege og ph.


Klinikk for Medisin ved Lovisenberg Diakonale Sykehus.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg