onsdag 16. januar 2019

Musearm øvelser

Fem raske, effektive øvelser alle kan gjøre. Bruk den øverste hånden til å trekke det hvilende håndleddet og fingrene opp til du kjenner at det tøyer. Hvis du har muskelspændinger og gener på grund af begyndende museskade, så vil strækøvelser hjælpe til afspænding. Når du laver øvelserne, er det vigtigt, at det ikke gør ondt, så vær altid opmærksom på, hvad din krop fortæller dig.


Skaden oppstår ofte i forbindelse med pc-jobbing, der hånden holdes bøyd og klemmes rundt musa, men også når du holder stramt rundt en tennisracket med bøyd håndledd eller knuger rundt en padleåre, mens armene gjør de samme padlebevegelsene om og.

Sitt slik at albuen er strak og håndflaten vender ne med støtte under underarmen. Beveg håndleddet ned og opp (fra maksimal strekk til maksimal bøy) i rolig, jevnt tempo. Trening er altså stikkordet hvis du vil forebygge musearm , og jeg anbefaler da generell trening av overkroppen samt spesifikke øvelser for skulder og armer, sier hun.


Les også: Snart kan vi få treningspiller. Sådan FOREBYGGER du en musearm. Du undgår at bruge den skadede hånd. Du bruger din ikke-dominerende hånd oftere (højrehåndede begynder at bruge venstre hånd).


Planlegg arbeidsoppgavene slik at du kan veksle mellom PC-arbeid og andre arbeidsoppgaver gjennom dagen.

Ta sittestilling, arbeidsstilling og bevegelser opp til vurdering. Sørg for å få god støtte for underarmen din. Eksentriske øvelser blir derfor ofte brukt i behandling og opptrening av tennisalbue.


Her følger noen enkle øvelser for som kan bidra til optimal tilheling og forebygge at smertene forbundet med tennisalbue (lateral epikondylitt) vender tilbake: Eksentrisk underarmsbøy Hold en manual i den ene hånden. Plaget med skuldersmerter? Her er øvelser som kan bidra til bedre funksjon, mer bevegelighet og smertelindring. Treningen bør tilpasses etter din personlige helsetilstand. Det kan være nødvendig med behandling hos kliniker i kombinasjon med trening for optimal bedring.


Det er viktig å fortsette å trene når man blir eldre. Men hva slags type trening er mest gunstig for de ulike aldersgruppene? Smertene oppstår gjerne som følge av overbelastning av senefestene i albuen, oftest som en følge av gjentatte, ensformige bevegelser uten tilstrekkelig hvile. Tennisalbue og golfalbue.


VELSER FOR SKULDER OG ARM Reducer smerter i skuldermusklerne m. Leder du efter ergonomisk. Betegnelsen musearm benyttes først og fremst på samme lidelse som tennisalbue, som er et vanlig resultat av gjentatte ensformige bevegelser. For eksempel dersom du jobber ved et samlebån med en frisørsaks, med tastatur og mus, eller i en jobb der du generelt gjør de samme bevegelsene.


Et annet viktig moment, ifølge nakkeforsker Tor Inge Andersen, er at fenomener som musearm eller tennisalbue ikke sier noe om årsaker til plagene, kun hvilken aktivitet som utløser dem.

Musearm og tennisalbue. Det kan dreie seg om ulike nakkeplager, men også skulderplager som stråler ut. Du velger selv om du vil ha svar fra kiropraktor, dyrekiropraktor, fysioterapeut, fysioterapeut med videreutdanning innen terapiridning, lege eller sykepleier.


Vi kan også hjelpe deg med å fortelle deg hvilke øvelser som passer for ditt problem, hjelpe deg med å finne anbefalt behandler, tolke MR-svar og lignende problemstillinger. Har du ondt i albuen? Test dig selv - se videoen med gode øvelser mod albuesmerter.


Eller book tid i dag til behandling.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg