fredag 25. januar 2019

Kløing i underlivet

Ikke bare på grunn av kløen, men ofte fordi den griper inn i det intime samlivet. Pruritus vulvae er den latinske medisinske betegnelsen for kløe i området rundt kvinnens kjønnsorganer. Vi skal se på noen av de vanligste årsakene som legen din gjerne vurderer på kontoret. Når man snakker om underlivet snakker man egentlig om to ganske ulike deler med forskjellig biologi, nemlig de ytre og de indre kjønnsorganer. Ellers kan man lettere få irritasjon eller kontakteksem, på grunn av kløing , friksjon, for stramme klær, såpe eller overdreven hygiene.


Kanskje har du brukt for sterk eller mye såpe? Sopp i underlivet - kjerringråd. Det er så vanlig at det alltid er tilstede i underlivet. Det er først når det blir for mye av det at vi kaller det en soppinfeksjon.


Det er som oftest kvinner som merker sopp i underlivet , men menn kan også ha det selv om de ikke har mange symptomer på det. Elli skrev: Har bekymret meg selv for at jeg kanskje har gått opp litt mye. Er 1høy og veide 51kg (bmi 19) før jeg ble gravid. Er nå i uke og har lagt på meg kg.


Funnene våre illustrerer hvor viktig det er å informere kvinner om symptomene på kreft i underlivet , slik at de tidligst mulig får behandling, sa forsker Cynthia Gelb, som er helse- og kommunikasjonsspesialist ved Centers for Disease Control and Prevention i Atlanta, USA, i forbindelse med studien - som ble gjennomført i fjor. Det klør som et svært og hissig myggestikk i området rundt og innover i åpningen der ne. Ved tørr og kløende hud i underlivet , kan det være flere årsaker, les mer her.


Forekomsten øker med alderen, og man ser at menn er mer utsatt for å få slike plager enn kvinner. Har en del problemer med kløing i underlivet. Tror ikke det kommer av sex, da det ofte kommer uavhengig av det. Jeg har vært hos legen, og det er ikke sopp eller annen kjønnssykdom. Når det klør mye, kan jeg ofte få sår under sex, ved at det kommer små rifter.


Passer alltid på at jeg ikke er tørr. Denne informasjonen handler om kløe i området rundt kvinnens kjønnsorganer som skiller seg fra en tilstand med mer kronisk brennende plager. Det er ikke sopp alt som klr 31. Som regel gr det over av seg selv, men er du nysgjerrig kan du teste deg hjemme. SVAR: Hei Takk for at du skriver inn til ung.


Det er vanskelig å si hva årsaken kan være. Kløing i underlivet. Som du selv skriver kan det både være en kjønnsykdom eller foreksempel en soppinfeksjon.


Mange kan oppleve at det plutselig oppstår kløe, svie og til og med utslett i underlivet. Utslett i underlivet kan være et symptom som kan skyldes en rekke helseproblemer og kan forekomme på en hvilken som helst del av det mannlige eller kvinnelige kjønnsområdet, finn riktig behandling for din tilstand! Fotsopp (tinea pedis) er en vanlig soppinfeksjon med typiske symptomer som kløing , stikking og brenning mellom tærne og i fotsålene. Tilstanden smitter lett på offentlige steder som i kommunale dusjer, garderober og i treningssentre.


Noen dager er jeg helt sikker på det kommer fra urinrøret, mens andre dager kan det føles som det er irritasjon på glans.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg