torsdag 31. januar 2019

Hvor ofte amme

Hvor ofte amme

Hvor ofte skal jeg amme ? Det er ulikt fra kvinne til kvinne og fra barn til barn hvor mange amminger som skal til for å dekke barnets behov. Det informerer sykepleier og ammeveileder hos ammekontoret. Etter de første dagene og ukene vil mange barn gå over til sjeldnere måltider, mens noen fortsetter å die hyppig. Det finnes ikke noe rett og galt her – barn er individer med ulike behov. Ingen barn dier helt likt til hver amming – de er akkurat som oss når vi spiser.


Hvor ofte amme

Har til nå ammet når baby vil ha, ca 2-timer mellom hver gang. Helsesykepleier har sagt at jeg nå skal amme etter klokka og ikke gi noe før det har gått timer. Det varierer hvor ofte ett barn vil amme under sitt første døgn. Visse barn er våkne og ammes ofte , mens andre er trøtte og ammes lite. Under det første døgnet skal man normalt ikke vekke barnet for å amme det, men la det bestemme selv.


Vi har delt opp informasjonen i forhold til alder på babyen! Det er helt umulig å komme med ett råd som dekker alle barn. Morsmelk er lett fordøyelig.


Spedbarn som ammes, vil derfor vanligvis spise oftere enn spedbarn som mates med flaske. De første to månedene vil mange nyfødte spise opptil tolv ganger i døgnet – noen ganger enda mer. Dette kommer an på alderen til barnet.


Da er det viktig å fortsette å amme ofte og tilby begge bryst til hvert måltid. Melkeproduksjonen vil da som regel ta seg opp. Hvis barnet signaliserer at det trenger mer mat—for eksempel ved at det er ekstra glupsk eller våkner kort tid etter forrige måltid—kan du amme oftere slik at melkeproduksjonen øker.


Som regel går det tre timer mellom hver amming på dagtid og om natten mellom seks og åtte timer. Ofte kan man amme barnet allerede når det er nyfødt og barnet finner selv frem til brystet. Bør måltidene på dagtid gis sjeldnere etterhvert? Problemet med å amme for ofte er at hun småspiser ved hvert måltid og dermed må ha m. Anonym bruker skrev: Fordi du er den samme som gnålet om Tyrkia i andre tråder.


Bruk stor bokstav i første setning så er det ikke så enkelt å kjenne deg igjen. Jeg har verdens søteste sønn på dager, han er rolig og sover mye, men det går aldri mer enn to timer mellom måltidene, både natt og dag. Les mer om amming, hvor ofte du bør amme , hvor lenge, hvordan oppbevare morsmelk, nattamming, økedager, se info om amming på flere språk m. Hvis det virker som om barnet spiser lite, bør vektoppgangen. Men nattamming er viktig for babyen, og den lille kan ha et ønske om morsmelk langt ut i. Er det å amme etter 2-timer altfor lenge å vente?


Hvor ofte amme

Babyen min sover mye og jeg ammer han hver 2. Hvis hun ammer hele tiden (så ofte babyen ber om det) når babyen er uker gammel, er det mye større sjanse for at hun klarer å fullamme og amme så lenge det anbefales. Forrige generasjon fikk beskjed om å følge tidsplan og skift, og amme feks hver 3. Hei dere dere som ammer og har baby på 8-mnd hvor ofte ammer dere? Jeg har en datter på mnd og jeg ammer morgen og noen dager ammer jeg også midt på dagen men jeg synes ikke det er noe koselig å amme på dagen da frøkna biter (tenner nede). Vi sluttet med nattamminga for uker siden dette var fordi hun spiste bra på dagen og våkna for å få pupp av vane( var ikke sulten) nå har.


Ammer er vanligvis kvinner som har fått barn selv. Mens brystene deres produserer morsmelk, kan de begynne å amme et annet (eventuelt et ytterligere) barn. Brystenes melkekjertler vil da tilpasse produksjonen til behovet.


Hvor ofte amme

Ammen kan på denne måten amme ulike barn over mange år, forutsatt at hun fortsetter å amme uten større avbrekk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg