mandag 14. januar 2019

Saftig sjokoladekake rømme

Saftig sjokoladekake rømme

Denne kaken smaker fantastisk! Den har en fløyelsmyk kjerne som kan minne om en deilig stor sjokoladefondant. Få oppskriften her. Den perfekte sjokoladekaken. Se oppskriften her.


Brownieskaken med nutella. Spørs om det er rømmen som gjør susen. Synes 7g ble vel mye sukker så ble det som var igjen i posen 5g og det var mer enn nok. Kunne nok ha tatt enda mindre ettersom glasuren er såpass søt. Sjokoladekake i langpanne har lett for å bli tørr.


Her lærer Mats Paulsen deg et triks for å tilføre fuktighet og gjøre sjokoladekaken saftig og god. Dette er kaken som er fantastisk samme dagen du baker den, men når du står opp dagen etterpå (og tar et stykke til frokost kaffen) så smaker den enda bedre. Ikke rart, for denne sjokoladekaken er helt fantastisk!


Den har vært brukt i alt fra bursdagsfeiringer til jobb. Og den er rett og slett perfekt! Nå skulle det vise seg at jeg glemte å ta i rømme , men kaken ble fantastisk saftig og god! Saftig og veldig holdbar.


Ingenting slår en kjempesaftig og smakfull sjokoladekake ! Rømmen gjør kaken ekstremt myk og saftig , og Firkløversjokoladen gir mild og deilig sjokoladesmak på glasuren! Oppskriften er til liten langpanne. En saftig og god sjokoladekake er alltid en sikker vinner, enten du skal servere den i barnebursdag eller som pausekos på en dugnad. I denne oppskriften er det kombinasjonen av natron og syrnet melk, som Kefir eller Kulturmjølk, som er hemmeligheten for å få et godt resultat.


Saftig sjokoladekake rømme

Supersaftig sjokoladekake 4gr smør dl vann ss kakao dl sukker beger rømme dl hvetemel ts salt ts natron egg Kok opp smør, vann og kakao. Tilsett sukker og rør til det har løst seg opp i blandingen. Bland inn rømme , hvetemel, salt, natron og lett sammenvispet egg. En sjokoladekake MÅ være saftig for at den skal være god.


Det har vært mange år jeg ikke har spist sjokoladekake grunnet minner av tørr kake som faller av gaffelen i mange biter og som må skylles ned med væske. Kakerøren 4g smør 1g mørk sjokolade (jeg bruker ) 6g hvetemel 3g sukker 3g mykt brunt sukker ts vaniljesukker ts natron g kakao egg dl rømme , seterrømme eller lettrømme dl melk. Wenche laget selvfølgelig også en glutenfri variant. I dag kan jeg friste med en skikkelig godbit, nemlig en supersaftig sjokoladekake med en smakfull espressokrem. Kaken er tilsatt kefir som sammen med natron gir en luftig, saftig og smakfull kake.


Saftig sjokoladekake rømme

Min form er litt lav for denne oppskriften. Hell i boksen med rømme. Visp sammen egg og rømme og tilsett det i røren. Bland sammen hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og sikt det i røren.


Visp røren godt sammen og ha den i en langpanne med bakepapir i, røren blir veldig tynn. Stek kaken i forvarmet ovn i ca. Glasur til sjokoladekake i langpanne.


Ingen kan motstå en mørk, saftig sjokoladekake trur jeg. Lunken, fersk med ISKALD melk. Da er jeg i himmelen- i noen øyeblikk. Etter jeg fikk denne oppskriften har jeg ikke hatt bruk for noen andre.


Jeg kan i alle fall ikke. Det er rett og slett den perfekte sjokoladekaka i langpanne. Den blir saftig , høy og holder seg i flere dager. Dette er en saftig (og mektig) sjokoladekake etter en oppskrift jeg fikk av en venninne for over år siden. Den er veldig lett å bake (selv om det tar litt tid) og den slår alltid an blant både barn og voksne.


Saftig sjokoladekake rømme

FOTO: Hilde Aasnæs. Men den har allikevel blitt en av mine favoritter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg