tirsdag 22. januar 2019

Kjærlighets sorg

Kjærlighets sorg

Det finnes mange gode råd og myter om hvordan man raskest mulig kommer seg over kjærlighetssorg. Hva mener egentlig forskerne? Det er store forskjeller fra person til person når det gjelder hvor lang tid det tar å bli ferdig med en kjærlighetssorg. Du bør ta godt vare på deg selv, sier Mai-Britt Guldin.


Kjærlighets sorg

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?


Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. For å komme seg gjennom noe av det vanskeligste man kan oppleve, er det godt å få noen tips. Det tar sin tid å komme over den man har blitt forlatt eller såret av.


Tårer, tårer og tårer. Slik startet stort sett hver dag for Anne Winther (40) etter at hun i slutten av 20-årene hadde gjort det slutt med kjæresten hun hadde vært sammen med i tre år. Det er først etter å ha gjennomgått undersøkelser at vi oppdager at det ikke er hjerteinfarkt, men broken heart syndrome. Tilstanden skyldes nesten alltid at pasienten har opplevd et sterkt sjokk, forklarer Maja Lisa Løchen, professor i forebyggende medisin ved UiT Norges arktiske universitet, en godt kjent hjertespesialist, til Kvinneguiden.


Benedicte Andersen hadde en tøff tid etter at det ble slutt med kjæresten og samboeren. Det kan ta lang tid å bearbeide kjærlighetssorg , sier psykolog Sissel Schaller. Les seernes råd mot.


Kjærlighets sorg

Plutselig står du der med et knust hjerte og fremtidsdrømmer som aldri vil bli til virkelighet. Det er måter å forlate sin kjæreste på, ifølge Paul Simon, men den som blir forlatt har som regel bare tre valg: Slåss. Eller legge seg død.


Mange unge føler seg mislykket fordi de ikke er forelsket eller at de ikke opplever at noen er forelsket i dem. For mange unge kan kjærlighetssorg oppleves svært alvorlig og få stor innvirkning på hverdagen deres. Etter samtaler med den år gamle kvinnelige pasienten viste det seg mannen hennes nylig hadde funnet en annen kvinne og forlatt henne.


Sjokket og sorgen ble så stor at Takotsubo rammet henne, forklarer Løchen. Noe av det vondeste det går an å oppleve er kjærlighetssorg , og dessverre er det slik at de aller fleste må gjennom dette en eller flere ganger i løpet av livet. Dette påvirker hvor lenge du har kjærlighetssorg. En kjærlighetssorg kan være like sterk som sorgen du føler etter at noen har død sier psykologspesialist Arve Bjelland Grov, psykologspesialist i Barne-, ungdoms- og familieetaten (BUF-etat).


Gled kjæresten din med et fint kjærlighetsdikt! Her har deler vi flotte dikt om kjærlighet som kjæresten din garantert kommer til å sette pris på. Hm, vet ikke engang hvordan jeg skal begynne. Min verden brøt sammen da det ble slutt. Kanskje fordi det skjedde så brått, jeg var ikke forberedt, fikk ingen ordentlig god forklaring på en lang stund ( føler kanskje at jeg fortsatt ikke har fått det ), og i tillegg var det slik at jeg ikke hadde sett for meg at han noen gang kunne gå fra meg.


Kjærlighets sorg

Slik takler du ungdommens kjærlighetssorg ÅPNER SEG IKKE: Det kan være en utfordring å få tenåringene til å snakke om det som uroer dem, forteller ekspertene. En liten side med kjente og kjære sitater,kloke ordikt,forfattere,lykke,kjærlighet, sorg og barn. Vi tenger alle gode ord.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg