onsdag 30. januar 2019

Behandling sopp i underlivet

Sopp i underlivet er ikke farlig og forsvinner vanligvis med behandling. Selv uten behandling blir man ofte bedre av seg selv. Soppinfeksjonen er lokal og vil ikke gi noen innvirkning på fosteret under graviditet.


Behandling av soppinfeksjon bør starte så tidlig som mulig. Les hvordan du kan behandle sopp i underlivet på Canesten her.

Første gang en opplever slike symptomer bør en kontakte legen for å få bekreftet diagnosen. Legen kan vurdere hva som er årsaken til soppinfeksjonen, for eksempel om den kan forårsakes av trang forhud. Symptomer på sopp i underlivet. Vanlige symptomer på sopp i underlivet er hvit utflod med samme konsistens som sur melk eller cottage cheese, kløe i underlivet , svie ved skjedeåpningen og hevelse i kjønnsleppene (kilde: 7). Apoteket selger reseptfrie legemidler mot soppinfeksjoner, både vagitorer og salve.


Får du stadig tilbakevendende soppinfeksjon i underlivet bør du imidlertid kontakte lege, da det kan være tegn på andre infeksjoner i underlivet. Hvis du har hatt sopp i underlivet før, og er helt sikker på at det er det du har fått, kan du behandle deg selv.

Noen kvinner får ofte tilbakefall. Hvis lokal behandling ikke hjelper, finnes det reseptbelagte tabletter. Det er så vanlig at det alltid er tilstede i underlivet. Det er først når det blir for mye av det at vi kaller det en soppinfeksjon.


Det er som oftest kvinner som merker sopp i underlivet , men menn kan også ha det selv om de ikke har mange symptomer på det. Les også: Vanlige årsaker til svie og kløe i underlivet. Visse typer sopp er mer resistente mot behandling via midler man kan få kjøpt på apoteket eller fluconazole, og derfor er det viktig at legen tar en prøve av utfloden hvis man ikke blir kvitt infeksjonen etter normal behandling.


Har du hatt underlivssopp før og kjenner igjen symptomene kan du enkelt behandle deg selv. Pevaryl og Canesten finnes i vaginalvagitorier og krem, og vi anbefaler å bruke en slik kombinasjonsbehandling for de aller fleste. Antibiotika hemmer bakteriene som normalt lever sammen med små mengder sopp i skjeden. Når bakteriene drepes, får soppen overtaket og kan formere seg fritt.


Også behandling med kortison eller immundempende medisiner kan medføre soppinfeksjon i skjeden. Sopp er også ekstra vanlig i svangerskap, og hos kvinner med diabetes. Når vi snakker om fukt og varme så er en annen mulig diagnose sopp i underlivet som gjerne kommer av melkesyrebakterier eller sopp som candida, gardernella eller trichomonas.


Hvordan fjerne sopp i underlivet hos menn? De fleste menn lider av milde infeksjoner som ikke krever medisinsk behandling.

Kremer er vanligvis tilstrekkelig, mens andre ganger vil infeksjonen forsvinne av seg selv. For mer aggressive tilfeller kan det være nødvendig med en anti-fungisk krem som Diflucan. Dersom du tidligere har fått påvist soppinfeksjon i underlivet (skjeden) hos lege, kan du behandle deg selv med reseptfrie legemidler som fås kjøpt på apoteket. Det er allikevel ikke alle som trenger behandling.


Ikke alle trenger behandling. Det finnes to typer behandling. Noen ganger kan en ubalanse i bakteriene i skjeden kunne bedre seg av seg selv, hvis man lar underlivet være i fred. Den vanligste behandlingen mot sopp er stikkpiller til skjeden sammen med en krem. Hos de fleste kvinner er soppinfeksjon i underlivet (candidavaginitt) forårsaket av en gjærsopp som kalles Candida albicans.


Dette får du kjøpt uten. Candida er vanligvis ufarlig og den lever naturlig på kroppen. Blir det for mye av denne gjærsoppen, fører det til betennelse i skjeden.


De fleste kvinner vil oppleve sopp i underlivet en eller flere ganger i løpet av livet. Enklete plages også av tilbakevendende soppinfeksjoner. Tilstanden er ikke en kjønnssykdom, men skyldes derimot økt vekst av soppen Candida albicans, som skaper irritasjon i skjedeveggen. Slik forebygger du sopp på penis.


Sopp på penis kan forebygges ved å opprettholde gode.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg