tirsdag 15. januar 2019

Gravid mye utflod

Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Spørsmål: Hei, beklager den ekle overskrifta, men dette er det som bekymrer meg.


Jeg har helt fra starten av svangerskapet hatt økt utflod , de første ukene såpass mye og flytende (hvitt) at jeg trodde jeg blødde og måtte sjekke stadig vekk. Og når man så er gravid , så vil den variere i mengde og konsistens gjennom hele graviditeten.

Alt fra tynn og fargeløs til tykk og gul er helt normalt. Noen merker også eggløsningen sin på utflodens seigere konsistens. Den kan gjerne bli litt tykkere og seigere enn når man ikke er gravid.


Er utfloden økt og illeluktende ved graviditet, eller om fargen endres til brun, grønn, rosa eller gul, bør du ta det opp med jordmoren eller legen din. Gravide og ammende er særlig utsatt for soppinfeksjoner. Det er ikke farlig, men kan være plagsomt. Grunnen til at underlivssopp er vanlig hos gravide , er fordi de har høye nivåer av østrogen i kroppen under graviditeten.


Under graviditeten øker blodsirkulasjonen til skjedeslimhinnen, livmorhalsen og livmoren, cellene vokser i raskere tempo og avstøtes i større grad enn hos ikke- gravide kvinner.

Det blir derfor mer utflod , og den vil hos mange endre både lukt, farge og konsistens. Jeg har hatt mye utflod siden en uke før jeg fant ut at jeg var gravid (planlagt å bli gravide ). Leste da at det var mest normalt å ha sånn utflod de kaller for cottage cheese. Stusset forøvrig på dette med utflod , skjønner dere. Jeg mener å huske at jeg uken før tr ikke har så mye utflod.


Litt er det jo, men ganske lite. Nå synes jeg det er mer enn normalt, og jeg har IKM den 15. Utflod fra skjeden som lukter vondt, klør eller kommer i unormale mengder er ikke normalt og kan skyldes blant annet infeksjon eller betennelse.


I vår veiviser kan du lese mer om ulike årsaker til unormal mengde utflod og når du bør ta kontakt med lege. Mengde utflod varierer fra jente til jente og kvinne til kvinne. Noen har så lite at de føler at ikke har noe, mens andre kan ha ganske mye. Det finnes ingen måter å stoppe en utflod på.


Har du mye utflod , så har du det. Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest. Er nå gravid i uke med barn nr to. Det første vi da tar tak i er å normalisere det å ha utflod.


Du må heller aldri vaske deg inne i skjeden, fordi den er selvrensende, sier Rostøl Bakken.

Noen har veldig mye og må bruke truseinnlegg, mens andre nesten ikke har noe. Jeg fikk økt mengde med utflod før jeg forventet mensen! Begynner den å lukte vondt må du være obs, da bør du ta deg en tur på legen!


Mange får økt mengde utflod før mens også! Ved seksuell tenning kommer det ganske mye , vannklar utflod fra skjedeveggene. Hvis du er gravid , er det normalt med rikelig hvitlig utflod. Sykelige tilstander i skjeden og i livmorhalsen gir utflod. Da er det mer utflod enn normalt, og utfloden har gjerne en annen farge og ofte vond lukt.


Sv: Utflod i tidlig svangerskap. Takk for svar hmmmmmm. Dette høres jo akkurat ut sånn som jeg har det. Tør ikke håpe på noe da, men det hadde nå vært herlig å få pos test i bursdagsgave.


TR har dukka opp da. Hvis jeg er gravid nå, så er det en liten luring som ligger og spirer. Les mer hos Apotek 1. Svaret er ikke alltid så enkelt å gi, og avhenger naturlig nok også av når i svangerskapet blødninger skjer, og hvor mye blod det er snakk om.


Tiltakende blødning, ofte ledsaget av magesmerter, er som regel et dårlig tegn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg