mandag 14. januar 2019

Helfo min fastlege

Medisinsk utstyr og hurtigtester. Narkotikatester og graviditetstester. Du har rett til å bytte fastlege inntil to ganger per kalenderår. I tillegg til de ordinære byttene, kan du bytte fastlege hvis du melder flytting til folkeregisteret eller hvis fastlegen slutter eller reduserer listen sin.


Du kan også velge fastlege i en annen kommune enn der du bor. Her kan du finne og bytte fastlege , og se hvem som er fastlegen din nå. Helsenorge har kvalitetssikret informasjon om helse, sykdom og rettigheter, og digitale tjenester som bytt fastlege , e-resepter og kjernejournal. Når du som helseaktør har avtale med Helfo , får du direkte utbetalt den økonomiske stønaden pasienten har rett til. En avtale om direkte oppgjør er en personlig og gjensidig forpliktende avtale mellom deg og Helfo.


Bytte fastlege - Min fastlege. Du kan bytte fastlege to ganger per kalenderår. Det er en fordel å ha fastlege der du bo. Vi oppfordrer derfor alle som bor eller oppholder seg i Bodø kommune over lengre ti om å bytte til en fastlege her.


Personer som har flyttet innenfor Norge, og innen tre år flytter tilbake til tidligere kommune, kan få tilbake sin tidligere fastlege. Du vil få et brev fra HELFO med informasjon om hvordan du går fram, dersom du ønsker å bytte fastlege. Dersom du tidligere har vært tilknyttet en fastlege som i dag har full pasientliste, og du har flyttet tilbake til kommunen etter en periode, som ikke overstiger tre år, har du rett til å bli tatt inn på listen igjen. Fakturaadresse for helseaktører.


Anbefalte fastleger. Brukervurderinger, autorisasjon, kvalifikasjoner, kontaktinfo, ev. Din neste fastlege finner du her. Her finner du en oversikt over alle fastleger i Norge, med brukervurderinger og gode filtreringsmuligheter som kan hjelpe deg å finne ut hvilken fastlege som passer best for deg. Søk blant alle fastlegene her.


Hvem har rett til fastlege ? Alle innbyggere som er registrert i Folkeregisteret og har status som bosatt i en norsk kommune, har rett til å få en fastlege. Etter min mening må man ikke miste det sosialmedisinske aspektet ved slike analyser. To måneder etterpå sluttet han som fastlege , og begynte på psykiatrisk avdeling på sykehuset. Du kan kontrollere hvem som er din fastlege og eventuelt bytte fastlege på denne lenken til Helse Norge.


Hvordan finner jeg ut hvem som er min fastlege ? Hvis helseutgiftene dine i år blir på mer enn 35- kan du søke om refusjon, forutsatt at du har fastlege i SiO. Våre fastlegepasienter kan bestille time på nett (både ordinær time, e-konsultasjon eller videokonsultasjon). Ta vare på din fastlege ! Dersom du har en fastlege som er dyktig og også populær hos andre pasienter så kan du oppleve problemer med å få få den fastlegen tilbake.


Under visse forutsetninger har du imidlertid krav på å få din gamle fastlege tilbake dersom du flytter fra kommunen og tilbake igjen innen år. Bestill legetime, avbestill legetime, resept-fornyelse og andre henvendelser. Innbyggerne har anledning til å bytte lege to ganger pr år.


Man får imidlertid ett ekstra bytte dersom man flytter eller blir tvunget til å bytte som følge av at legen slutter eller reduserer listen sin.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg