onsdag 23. januar 2019

Frikort hos lege

Medisinsk utstyr og hurtigtester. Narkotikatester og graviditetstester. Alle innbyggere får fortsatt tilsendt frikort i papirversjon i posten. Nytt utseende på frikort. Bestill frikort , se hvor mye du har betalt i egenandeler og hvor mye du må betale for ulike helsetjenester som lege eller fysioterapeut.


Egenandel hos lege.

I mange tilfeller må du ut med en egenbetaling i møtet med offentlige behandler og tjenesteytere som ikke teller med i opptjeningen til frikort. Når pasienten viser frikort hos lege eller sykehus, slipper han eller hun å betale egenandeler for resten av kalenderåret. Hensikten med frikortordningen er å sette et tak for hvor mye hver enkelt skal betale i løpet av et år, slik at alle skal ha mulighet til å bruke den offentlige helsetjenesten. At frikortgrensen er innenfor et. Når du i løpet av et kalenderår har betalt en fastsatt sum i egenandeler hos legen og for andre helsetjenester som er definert innenfor dette regelverket, har du nådd noe som helsevesenet kaller egenandelstak - og du får da automatisk et frikort i posten.


Ved konsultasjon hos lege , legespesialist, fysioterapeut, psykolog og laboratorier (når du skal ta blodprøver mm.), må alle over år, betale en fastsatt egenandel, inntil du eventuelt får frikort. Du må også betale egenandel for medisiner på blå resept. Frikort gjelder kun hos behandler som har driftsavtale med kommunen.

Innbyggere finner digitalt frikort når de logger seg inn på helsenorge. De digitale frikortene har frikortnummer, og er dermed gyldige som bevis for egenandelsfritak. For å finne sitt digitale frikort må innbyggere logge seg inn på helsenorge.


Bank-id), og klikke på Frikort og egenandeler. Legen kan bare kreve egenbetaling som er nevnt i forskrift om stønad til dekning av utgifter til undersøkelse og behandling hos lege. Logg deg inn for å sjekke egenandeler Sjekk hvor mye egenandeler som er registrert på deg og hvor langt du har igjen til du får frikort for helsetjenester.


Det er bare godkjente egenandeler som teller med i opptjeningen til frikort for egenandelstak 2. Fysioterapeuten plikter å ha oppslag som viser gjeldende egenandeler og priser. Du får dekket deler av dine utgifter ved behandling hos lege , på poliklinikken eller andre behandlingsinstitusjoner, men du må betale en egenandel. Kan kjøpe frikort hos legen på forhånd. Frikort for helsetjenester får du når du har betalt over et visst beløp i egenandeler.


Oslo (NTB): Neste år kan nordmenn skaffe seg frikort for behandling hos lege allerede i januar, mot å betale egenandelen på forhånd. Slik ser frikort ut Det som dekkes under frikort er følgene, time hos lege , psykolog og time på poliklinikk på sykehus. Samt laboratorier prøver og timer hos røntgeninstitutt. Og ikke minst medisiner og medisinsk utstyr på blå resept.


Her kan dere lese mer om regler for frikort 1. Jeg har vært til legen tre ganger i år, og kommer sannsynligvis til å gå flere ganger. Har hørt noe om frikort men vet ikke helt hva dette er og hvordan det kan brukes.

Du slipper å betale egenandel på behandling hos lege , psykolog, poliklinikk og røntgeninstitutt (fysioterapeut dekkes ikke). Det betyr at du ikke trenger å spare opp til egenandelstak på statlig frikort. Kortet dekker også egenandel på behandlingsreiser som dekkes av helseforetak, samt medisinsk utstyr og viktige legemidler på blå.


Hadde du frikort i fjor trenger du ikke søke om nytt frikort. Selv om du hadde frikort i fjor kan du ha fått skattekort i år. Det må foreligge henvisning fra lege , kiropraktor eller manuellterapeut, og behandlingen må være av vesentlig betydning for medlemmets sykdom og funksjonsevne.


Det kreves ikke henvisning ved behandling hos manuellterapeut. Når du som helseaktør har avtale med Helfo, får du direkte utbetalt den økonomiske stønaden pasienten har rett til. En avtale om direkte oppgjør er en personlig og gjensidig forpliktende avtale mellom deg og Helfo.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg