tirsdag 22. januar 2019

Hva er psykiske lidelser

Psykiske plager og psykiske lidelser. Det er vanlig å skille mellom psykiske plager og psykiske lidelser. Alle mennesker vil fra tid til annen kunne ha slike plager, for eksempel engstelse eller søvnløshet. Hva er psykiske plager og lidelser ? Skillet mellom lettere psykiske lidelser og alvorlige psykiske lidelser er ikke godt faglig etablert i detalj.


Samlebetegnelsen psykiske lidelser er svært omfattende, og dekker et vidt spekter av tilstander.

Rundt én femdel av befolkningen vil til enhver tid lide av en psykisk lidelse. Mennesker med psykiske lidelser har oftere diabetes, hjerte-kar sykdom, HIV og mennesker med disse sykdommene har også en høyere risiko for å få psykiske lidelser. I denne artikkelen kan du lære om hva som skiller de ulike psykiske lidelsene fra hverandre. I helsevesenet og i psykiatrien er det vanlig å dele psykiske utfordringer inn i psykiske plager og psykiske lidelser. Vi har mange diagnoser, og det er mange veier som fører til psykiske plager.


Kan man egentlig si noe generelt om hvordan man kan forstå psykiske problemer? Jeg vet ikke, men jeg vil likevel gjøre et forsøk. Presentasjon om forekomst av psykiske plager og lidelser.


Trenger du lysbilder til foredrag om psykisk helse?

Denne presentasjonen er beregnet for fagfolk og andre som har behov for bakgrunnsstoff til bruk i foredrag: Forekomsten av psykiske plager og lidelser i befolkningen - stabil eller i endring? Det er ingen erstatning for undersøkelse eller behandling hos helsepersonell. Dersom du er syk eller trenger medisinsk hjelp av andre grunner, bør du oppsøke fastlegen.


Ring 1når det er akutt og står om liv. På verdensbasis er depresjon den største enkeltfaktoren som fører til nedsatt funksjonsevne. Det omhandler alt fra lette plager, fobier, og lette depresjoner til alvorlige sykdommer som, eksempelvis, schizofreni. Det er viktig å huske på at vi alle har en psykisk helse.


Eldre personer med nylig oppstått angst bør utredes for underliggende psykiske lidelser , som depresjon, kognitiv svikt,. Dette er eksempler på et viktig spørsmål for mange med psykiske helseproblemer. Noen finner svar som forklarer, mens andre ikke helt forstår hvorfor dette skjer dem. Det er først i løpet av de siste hundreårene at man har blitt mer interessert i ulikhetene mellom de forskjellige formene for psykiske funksjonshemninger og lidelser. Boken er skrevet både for studenter i helsefag og medisin og for andre som arbeider med mennesker med psykiske lidelser.


Han har skrevet en rekke lærebøker. Dersom foreldre ikke er aktuelle som samarbeidsparter, kan andre pårørende eller barneverntjenesten bli involvert. Se Pårørendeveilederfor mer informasjon om foreldreansvar for barn og unge med sykdom. Foreldre som har barn med psykiske lidelser kan ha behov for støtte for å kunne følge opp barnet sitt mens det er til behandling.


Personer med alvorlig sykdom skal ifølge loven kun behandles av autorisert helsepersonell. Kroppslige sykdommer som kreft og MS regnes som alvorlig sykdom, men det er generelt mer uklart hva som er en alvorlig sykdom når det gjelder psykiske lidelser , sier Jan Ivar Røssberg, overlege i psykiatri ved Oslo Universitetssykehus og professor ved Universitetet i Oslo (UiO).

Skillet er ikke bombastisk, men ansees å være som et kontinuum. Dersom man opplever å ha det vondt inni seg kan det betraktes som en psykisk vanske. Hva innebærer recovery, eller bedringsprosesser, som vi ofte sier på norsk, for folk med alvorlige psykiske lidelser ? Studerte hjerterytmen hos barn Kunnskap om hvordan hjerter slår på litt forskjellige måter, kan på sikt hjelpe oss å forstå psyken vår bedre, ifølge Charlotte Fiskums doktoravhandling. Forskere i SINTEF har evaluert botilbudet for mennesker med ruslidelser og psykiske lidelser (ROP-diagnoser) i to norske kommuner. Hvem er kurset for?


Målgruppen er personer som arbeider for personer med utviklingshemning.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg