torsdag 31. januar 2019

Første mens etter fødsel lite blod

Alt du trenger å vite for å være forberedt på din første mens finner du her! Humørsvingninger og mensensmerter? Lær om din første mensen her! Finn informasjon her! Les mer om det her!

Få oversikt over din menssyklus. Lær deg mer om mens og din syklus. Renselse etter fødsel. Blødningene man opplever etter fødsel er altså ikke menstruasjon, men en renselse. Ifølge gynekologen skyldes disse blødningene at det ble dannet en sårflate da morkaken løsnet og kom ut ved fødselen.


De første dagene etter fødselen vil du blø fra skjeden. Dette kalles renselse og inneholder blod , slim og avstøtt vev, samt bakterier og sekresjon fra sårflaten i livmorhulen. Jordmor observerer renselsens mengde, farge og lukt hver dag, men det er viktig at du som barselkvinne, også følger med.

Mengden av renselse er individuell. Anemi og lav jernstatus etter fødsel. En stor, kraftig og unormal blødning på over 5ml, i løpet av de første timer etter fødselen , skjer hos cirka prosent av kvinnene etter vaginal fødsel og hos prosent ved keisersnitt. En slik blødning kan også oppstå fra timer til uker etter fødselen. I løpet av kort tid kan en nybakt mor bli alvorlig syk og ha behov for intensivbehandling (3).


Utvikling av koagulasjonsforstyrrelser er spesielt farlig (4). Sørg for å holde navlen tørr, ellers er det lite du trenger å tenke på. Hvorfor får noen innovernavle og andre utovernavle?


Baby er nå snart mnd og jeg fullammer. Fått gulaktig utflod i det siste, ingen lukt eller kløe. For noen dager siden fikk jeg litt friskt blod på. Dette hormonet påvirker melkeproduksjonen, men virker også sammentrekkende på livmoren. Etterriene er sterkest de første to til tre dagene etter fødselen og avtar så i styrke.


For å lette på magesmertene man får ved amming, er det lurt å sette seg godt til rette, eller amme i liggende stilling. Er det vanlig å blø etter fødselen ? Selvom jeg bruker cerazette nå. Men mensen kom jo ikke, var flau over at det ikke kom mer blod enn de to dråpene etter jeg falt på stanga.

Ett år senere fikk jeg mensen , og da mener jeg MENSEN ! Helsenett ble opprinnelig utviklet som ledd i det forebyggende arbeidet drevet av Den norske lægeforening, Norges Apotekerforening og Den norske tannlegeforening i samarbeid med et stort antall fagfolk, pasientorganisasjoner og institusjoner. De fleste er veldig våkne de første par timene etter fødselen , men så blir man mer sliten og orker minst mulig. Sånn er det for babyen også, de trenger å hvile ut etter en fødsel , for det er hardt arbeid for dem også. Keisersnitt Har du hatt keisersnitt vil du som oftest ligge på en oppvåkningsavdeling de første timene.


Etter tappingen vil blodvolumet bygge seg opp igjen i løpet av noen timer. For å unngå uheldige reaksjoner som følge av væsketapet, bør du hvile i 10–minutter etter at du har gitt blod , i tillegg til å innta ekstra mye væske de neste par dagene. Unngå å anstrenge deg hardt fysisk de første timene etter at du har gitt blod. Men etter et par dager – og kanskje særlig etter at kvinnen kommer hjem fra sykehuset – kommer nedturen. Forventningene til morsrollen, forandringen i livssituasjonen og tretthet etter det lange svangerskapet, fødselen og bekymringene for om barnet er friskt, får tårene til å trille og nedstemtheten til å senke seg.


Fødselen inntrer i gjennomsnitt når svangerskapet har vart 2dager fra første dag i siste menstruasjon. Denne dagen kalles gjerne termin, men begrepet fødsel til termin omfatter en fødsel som finner sted mellom uke og 42. Normal fødsel er en komplikasjonsfri fødsel ved fullgått svangerskap av ett fullbårent barn i normal bakhodefødsel. Og mer behagelig enn sykehusbleier.


Så jeg antar jeg går får disse denne gangen også, men da uten tilgang på sykehusets bleier de første par døgnene siden jeg skal være hjemme. Jeg bruker tøybind. Er ca mnd siden og jeg blør så ekstremt mye nå på 3. Det bare renner ned i do.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg