mandag 19. mars 2018

Fysioterapeut henvisning

Fysioterapeut henvisning

Stortinget har vedtatt at kravet til henvisning fra lege, manuellterapeut eller kiropraktor bortfaller fra 1. Formålet er å sikre pasienter raskere tilgang til fysioterapitjenester. Dette betyr at pasienter som har behov for fysioterapi kan oppsøke fysioterapeut direkte. Når du går til fysioterapeut , får du dekket deler av utgiftene dine til behandlingen.


Som hovedregel må du betale en egenandel som teller med i opptjeningen til frikort for egenandelstak 2. Hvis det benyttes en fysioterapeut som ikke har driftsavtale med kommunen, må hele behandlingen betales av pasienten. Egenandel hos fysioterapeut Du kan få dekket deler av dine utgifter til behandling hos fysioterapeut. Du behøver ikke henvisning fra lege for å få time hos fysioterapeut. Bestiller du time direkte hos oss slipper du den kommunale ventetiden på 6-uker.


HENVISNING FRA FASTLEGEN? R) og yrkesskadde som ikke må betale egenandel hos fysioterapeut. Ring oss gjerne hvis du har spørsmål eller ønsker time. Det trengs fortsatt henvisning til ridefysioterapi.


Endringen betyr at pasienter som har behov for fysioterapi kan oppsøke fysioterapeut direkte. Det er fortsatt en forutsetning for stønad at pasienten går til en fysioterapeut som har driftsavtale med kommunen. Du trenger ikke henvisning.


Har du behov for hjelpemidler for en periode, kan du kontakte ergoterapeut. Tingvoll Kommune er. Kontakt for avtale. Pasientreiser: Ha du krav på dekning av reiseutgifter til og fra fysioterapeut ? Hvor finner du oss? Du betaler da bare en offentlig fastsatt egenandel.


Fysioterapeut henvisning

Egenandelstak setter en øvre grense for hvor mye du må betale per år. På instituttene kan det være fysioterapeuter både med og uten kommunal avtale. Spør når du bestiller time. Hvis du går til behandling hos en fysioterapeut som har driftsavtale med kommunen, betaler du kun egenandel. Man trenger ikke henvisning for å få dekket behandling hos manuellterapeut.


Fysioterapeut med videreutdanning i manuellterapi. En manuellterapeuten kan i tillegg henvise videre til legespesialist eller røntgen. Manuellterapeut kan også gi sykemelding opptil uker.


Man må betale en egenandel for hver behandling hos fysioterapeut. Hos NEMUS vil en behandling hos fysioterapeut alltid starte med en grundig undersøkelse og funksjonsvurdering som legger grunnlag for videre behandling. Du får trygderefusjon ved fysioterapibehandling også uten å ha henvisning når du går til en fysioterapeut med kommunal avtale (avtalefysioterapeut). Barn under år og yrkesskade er fritatt for egenandel ved oppfølging av fysioterapeut med avtalehjemmel. Ofte har pasienten henvisning fra lege eller annen instans, noe som kan gi refusjon via trygdeverket.


Men pasienter kan få fysioterapibehandling også uten henvisning fra lege. Haugesund Kommune har 18. Disse foretar undersøkelse, behandling, opptrening og veiledning til pasienter hovedsakelig på Instituttene. Det kreves henvisning fra lege på Helfo blankett for å utløse refusjon.


Fysioterapeut henvisning

Ved behov ytes også hjemmebehandling.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg