fredag 16. mars 2018

Allergi mot melk

Du kan handle trygt og enkelt på Vitusapotek. Vi har kunnskapen du trenger. Bestill fra Vitusapotek på nett. Stort utvalg, Rask og Enkel frakt. Her kan du bestille klargjøring.


Allergi mot melk

Finn informasjon om din resept her! Spesialkompetanse innen hudpleie. Din beste rådgiver på hud. Få konkurranser, tilbud og råd. Registrer deg i dag!


Laktoseintoleranse og allergi mot melk Noen opplever at de blir dårlige når de drikker melk , men likevel tåler de både yoghurt, ost og fløte. Ingen av disse testene kan gi et sikkert svar på om du har en allergi mot melkeprotein, men kan sammen med symptomer være til hjelp når legen skal gi en diagnose. Hva kan jeg spise når jeg ikke tåler melk ? Når du har melkeproteinallergi må du holde deg unna kumelk, meieriprodukter og all mat og drikke som inneholder dette. Kumelk er den vanlige årsaken, men melk fra sau, geit og andre pattedyr kan også forårsake en reaksjon. Den allergiske reaksjonen kommer minutter til timer etter inntak av melk.


Allergi mot melk

Allergi mot kumelk kan ha ulike årsaker, og man skiller vanligvis mellom IgE-mediert og ikke IgE-mediert allergi. Førstnevnte kjennetegnes ved at symptomene kommer raskt etter eksponering for melkeproteinet (straksallergi), og man kan få mistanke om allergi mot melkeprotein ved å måle forhøyede verdier av IgE-antistoffer mot melk i blodet. Noen er allergiske kun mot én av dem, mens de fleste har allergi overfor flere. Det finnes likevel unntak hvor allergikere kan tåle melk fra andre pattedyr enn ku. Vanligvis kan fastlegen avklarer om du har allergi ut fra de symptomene du har og eventuelt supplere med en prikktest eller blodprøve.


Noen regner kumelk til fareklasse fordi denne allergien forekommer såpass hyppig, men det er nok mest fordi kumelk inngår i den daglige kosten. Riktig diagnose er vanskelig å stille og kan vanligvis ikke gjøres uten kostforsøk. Ved laktoseintoleranse har du redusert evne til å fordøye laktose mens ved melkeproteinallergi har du en allergi mot melkeprotein, og du må holde deg helt unna alt som inneholder melk. Ved melkeallergi reagerer kroppen på proteiner i melka. De fleste vokser av seg allergien til skolealder.


Har du symptomer som tett nese, nysing og kløe i øynene trenger det ikke være forkjølelse. Det kan være at du har en allergi. Allergi mot proteinet i nøtter, rå gulrot, epler, pærer og andre steinfrukter er det vanligste hos voksne, ofte som kryssreaksjon til pollen. For barn er det egg, melk , fisk, hvete og nøtter som er det vanligste å være allergisk mot. Når de kutter ut melk i produkter, tilsetter de gjerne soya.


Det er vanlig å vokse av seg denne formen for allergi før skolealder. Ulike melkeproteiner. Melkeproteinallergi. Vi finner to hovedtyper av proteiner i melk , nemlig kasein og myse.


Matvarer som ofte forårsaker allergi er belgfrukter som peanøtter, nøtter, mel, fisk og skalldyr og hos barn kumelk, hvete og egg. Barn vokser vanligvis av seg allergi mot egg, melk og hvete innen de kommer i skolealder. Forekomsten av alvorlige reaksjoner på mat i Norge er ikke kjent. Cirka 2-prosent av barn får allergi mot kumelkprotein, men de fleste vokser det helt eller delvis av seg innen treårs alder. Det anbefales at spedbarn fullammes de første 4-levemånedene, og at de ammes i tillegg til annen mat til barnet er minst ett år.


Matvarer som for eksempel melk kan påvirke kroppens immunforsvar og gi reaksjoner i hu mage og tarm eller i luftveiene. Stoffene i matvarene som utløser reaksjonene er proteiner, og kalles ofte allergener. Cirka 2- av barn får allergi mot kumelkprotein, men de fleste vokser det helt eller delvis av seg innen års alder.


Allergi mot melk

Laktose er en sukkerart som finnes i melk og melkeprodukter. All mat som er laget av eller med melk kan inneholde laktose, men mengden vil variere fra produkt til produkt. Toleranseterskelen for laktose varierer fra individ til indivi men de fleste tåler rundt 2-gram laktose per måltid. Vanlige symptomer i forbindelse med kryssallergi er hovne lepper som kan stikke og klø samt kløe i halsen eller munnen når man spiser f.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg