fredag 16. mars 2018

Barns rettigheter

Der står alle barns rettigheter samlet. FNs barnekonvensjon handler om dine og andre barns rettigheter. Den ble enstemmig vedtatt av alle landene i FN 20.


Skole, fritid og lek, hvile og rett til å si sin mening i alt som angår dem selv. Dette er noen eksempler på barns rettigheter.

FN har vedtatt en egen barnekonvensjon, med rettigheter som gjelder alle barn i verden. Når er du gammel nok? Her finner du en liste med oversikt over en del viktige aldergrenser for når du er gammel nok - fra til år.


Norske myndigheter har lovet å følge barns rettigheter slik de er beskrevet i barnekonvensjonen. Mye er gjort, men mye kan også bli bedre. Du kan laste ned plakaten under her.


Norge har underskrevet barnekonvensjonen og gjort den til norsk lov.

Vi har heller ikke flere tryk. Denne forskriften gjelder for helseinstitusjoner som yter spesialisthelsetjenester i henhold til spesialisthelsetjenesteloven. Hvis du er barn eller ungdom med funksjonshemminger har du samme rettigheter som andre unge pasienter, men barn og unge med funksjonshemminger har ofte i tillegg et langvarig behov for helsetjenester.


Sentrale bestemmelser i barnekonvensjonen når det gjelder retten til utdanning er retten til ikke å bli diskriminert (artikkel 2), retten til å oppleve at vedtak som gjøres skal ha barnets beste som grunnleggende hensyn (artikkel 3) og barnets rett til å få si sin mening om saker som omhandler det selv (artikkel 12). Konvensjonsteksten, kortversjoner og plakater. I tiden frem mot FN-dagen, og også ellers er det flott å kunne jobbe med barns rettigheter og barnekonvensjonen. Elevene har krav på å bli opplyst om sine rettigheter , også via skolen.


Dette handler ikke bare om å få husly, trygghet og omsorg, men om å bli behandlet som individer med egne rettigheter. Stiftelsen barnas rettigheter arbeider for å fremme barns rettigheter og rettsstilling, ut fra et tydelig juridisk ståsted. Thea er hyppig benyttet som foredragsholder, bidragsyter og kommentator i sammenhenger der barns rettigheter debatteres og formidles.


FNs konvensjon om barnets rettigheter med protokoller (norsk oversettelse) FNs konvensjon om barnets rettigheter av 20. Reglene for bruk av egenmelding ved barn og barnepassers sykdom er ikke de samme som for egenmelding ved egen sykdom. Jeg stjal Al Gores ord for å få din oppmerksomhet. Du har hørt tittelen før.


Det er bare så synd at deres rettigheter så ofte taper når de må konkurrere med voksnes. Barn har rettigheter.

Etter barnelovens § har domstolen plikt til å sørge for at alle barn over år blir hørt. Det er faktisk også en bestemmelse som sier at barn under år også kan bli hørt. FN-konvensjon om barn, Undersøkelse, Til læreren, Lærerveil. Hvem passer studiet for.


Den helserettslige myndighetsalder er år. Institusjonen skal skrive en liste eller gi deg en kvittering på hvilke eiendeler de passer på for deg. Benjamin er åtte år, de to jentene er fem.


Alle barn har rett til å leke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg