torsdag 29. mars 2018

Abort uke 9

Jeg tenkte jeg skulle fortelle om min abort for å informere og kanskje beroligge noen som tenker på abort. Da jeg ringte for å bestille en time for abort var jeg nesten uker på vei, det var så lang ventetid på alle sykehus så fikk ikke time før uker etter, var da altså uker på vei. Vil jeg få medisinsk abort eller kirurgisk abort da?


Hvis du velger å ta medikamentell abort hjemme. Er du en frisk kvinne og over år, kan du velge å fullføre aborten hjemme dersom svangerskapet har vart mindre enn uker. Du må ha en voksen person hos deg den dagen du aborterer.

Abortforløpet er det samme som ved innleggelse på sykehus (se ovenfor). Noen som har opplevd en spontanabort rundt uke -her? Hvor lenge blødde dere? Tok det lang tid før neste eggløsning og mensen kom? Kom alt ut av seg selv, eller måtte dere på utskraping?


Så avtok det litt for et par dager, men i dag. Fleirtalet av svangerskapsavbrot skjer i løpet av dei fyrste åtte vekene. Før Du har vært til undersøkelse og vurdering på sykehuset og det er avtalt at aborten skal skje hjemme ved hjelp av medikamenter.


Truende abort regnes egentlig ikke under gruppen spontane aborter , men de er allikevel nært knyttet opp til denne gruppen.

Noen kan også ha litt smerter i underlivet. Abort er avbrytelse av et svangerskap. Begrepet abort brukes både om spontan abort og provosert abort. Tre spontane aborter etter hverandre uten at det har vært fødsel av et barn innimellom kalles habituell abort. Provosert abort er en kunstig fremkalt abort der et svangerskap blir avbrutt i den hensikt å hindre fødsel av et barn.


Du kan henvende deg direkte til et sykehus som har abortnemn ta kontakt med fastlegen din, en gynekolog eller en annen lege. Abortloven er loven hvor de viktigste reglene om svangerskapsavbrudd (provosert abort ) står. Loven er et kompromiss mellom kvinners rett til selvbestemmelse og fosterets rettsvern. Abortloven bestemmer at gravide kvinner selv kan avgjøre om de skal ta abort , så lenge det kan skje før utgangen av 12.


Når ble en spontanabort i uke -“å miste et ufødt barn”? Et iskaldt spørsmål. Ikke ondsinnet, men uvitende kanskje og fullstendig uten empati, og, får jeg håpe, uten livserfaring nok til å kunne sette seg inn i andres livssituasjon. Spontan abort - Norsk Helseinformatikk 31. Uke ( fosterets uke Uke (fosterets uke Uke (fosterets uke ). Behandles med senere utskrapning og fikk infeksjon, mens ,fikk.


Fosteret dde rundt uke 8 men kroppen aborterte det aldri, og det. Tilstanden er forbundet med uprovosert vaginalbldning med eller. Kvinner har rett til å bestemme over sin egen kropp, men norsk lov sier at abort etter uke må godkjennes. Slik foregår medikamentell abort !

Nesten åtte av ti aborter blir utført før uke 9. Hvis et levende foster er til stede ved uke er risikoen for fostertap de neste ukene på. For mødre under år er tallet under. Mors alder er svært avgjørende for forekomsten av spontanabort. En dansk undersøkelse viste at 1 av alle kjente svangerskap endte med spontanabort.


Svangerskapsukene regnes fra første dag i siste menstruasjon, altså opp til uker før man faktisk blir gravid. Det er altså selvbestemt abort frem til og med svangerskapsuke. Søknaden skal vurderes av en nemnd som består av to leger. Nederland: Selvbestemt abort til 13.


Det må gå fem dager fra kvinnen legger inn ønske om abort til selve abortinngrepet skjer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg