onsdag 21. mars 2018

Betennelse i hofteledd

Betennelse i hofteledd

Betennelse i hoften. Typiske symptomer ved betennelse i hoften er lokal hevelse, rødlig irritert hud og smerte ved trykk. En inflammasjon (mild betennelserespons) er en normal naturlig respons når bløtvev, muskler eller sener blir irritert eller skadet. Her kan det også oppstå betennelse i en eller flere av slimposene (gluteusbursitt).


Betennelse i hofteledd

Sener fester seg til trokanter i samme område. Ved overbelastning, for eksempel hos langdistanseløpere, kan det oppstå en senebetennelse (trokantertendinopati). Revmatiske lidelser og en del andre sykdommer kan øke risikoen for å utvikle slimposebetennelse og betennelser generelt. Symptomer og kliniske tegn. Han forteller at hvis man har infeksjon i ett hofteledd med protese så er det en alvorlig komplikasjon.


Oppdager man det tidlig (uker) så kan man eventuell redde protesen gjennom å skylle leddet skikkelig. Har infeksjonen stått lenge så må man dessverre fjerne protesen og behandle infeksjonen over lengre tid. Slimposebetennelse kan man få mange steder i kroppen – også i hoften.


Betennelse i hofteledd

Det finnes slimposer omkring benkulen på utsiden av hoften, og disse har en tendens til å ble betente. I tillegg til lokal smerte kan slimposebetennelse i hoften gi strålesmerte på utsiden av låret. Behandling av hoftesmerter avhenger av diagnosen. Vanlige belastningskader eller muskulære smertetilstander i hoften diagnostiseres og behandles som regel av lege og fysioterapeut. Dersom det finnes aktiv betennelse vil behandlingen først fokusere på å dempe den akutte betennelsen.


Livet snudde litt på hodet i august i fjor, da kraftige smerter i hoftepartiet bestemte seg for å styre hverdagen. MR viste en kraftig betennelse i IS-leddet i bekkenet. Utredning startet, og diagnosen ble satt til bekhterevs.


Betennelse i hofteledd

Med betennelsesdempende medisin og smertestillende så gikk smertene opp og ne men i februar ga det seg. De aller fleste får en smertefri hofte med bedre funksjon. Hofteprotesen regnes som et av ortopediens mest vellykkede inngrep. Det er ikke alltid lett å finne ut nøyaktig smertekilden som gir opphav til smerter i ryggen, i setet, i hoften, i lysken eller ned i låret.


Kiropraktoren er imidlertid veldig godt trent til å diagnostisere denne type tilstander. Når man skal operere inn et kunstig hofteledd legges man vanligvis inn på sykehus i 3-dager. De fleste reiser rett hjem fra sykehuset. Noen trenger enkle hjelpemidler gitt av kommunen, og noen er i behov av opphold i en opptreningsinstitusjon pga. Leddbetennelser - artritt hos hest Leddbetennelser kan være en følge av leddsår, leddinfeksjoner og leddvrikkinger, men kan også utvikles på grunn av andre årsaker som overanstrengelse, mangelfull fôring, invasjon av tarmparasitter, allergi osv.


Smerter i hofteledd , høyre side. Kjennes ut som det sitter i selve hoftekulen. Observeres stort sett om natten, men kan vel være der ellers også. Jeg begynte å trene kampsport for år siden, hvilket innebærer mye tøying, og særlig høyre hofte synes særlig stiv når jeg tøyer.


Pasienter vi møter i allmennpraksis har av og til symptomer og funn som forvirrer oss.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg