mandag 19. mars 2018

Tapas hjemmelaget

Bestill Tapas hos Just Eat. Hundrevis av forskjellige restauranter. Tapas er perfekt når du skal servere mat til mange. Du velger selv hvor mange ulike småretter du vil lage, og mange av dem kan tilberedes en dag eller to i forveien.


Hjemmelaget hummus Hummus er skikkelig deilig på smak og den er vegansk.

Det blir mye kjøtt og melkeprodukter i tapas , og har man veganere i gjengen er det alltids litt kos at de kan få noe annet en brø salat og potet. Jeg må også legge til at jeg har merka meg at skikkelige kjøttetere også forsyner seg flere ganger av god hummus! Med tapas på menyen vil du som vert få muligheten til å være gjest i ditt eget selskap! Forbered det meste før gjestene kommer, eller be gjestene ta med seg en rett hver.


På den måten kan man stresse ned og bare kose seg når det er tid for mat. Denne måten å spise på har vokst seg ekstremt populær over store deler av verden og blir ofte sett på som trendy, men er også utrolig lettvint og kan derfor være et godt valg for kosemat i på ferie, eller å servere gjester i en sammenkomst. Når det skal serveres tapas er det mange retter å velge mellom.


Allikevel er det lett å få hjerneteppe når det kommer til hva man skal lage.

Disse deilige soppbollene er et fint alternativ til kjøttboller, både i smak og konsistens. Passer perfekt i en god tomatsaus. Utmerket når du skal ha en kjøttfri middag, lunsj eller som vegetarisk alternativ på tapasboret.


Men hva ligger i begrepet tapas , er det en matrett, ett tilbehør, ett måltid eller en tradisjon? Typisk for tapas er en blanding av oliven, smakfulle oster og småretter som melon med spekeskinke. I hjemlandet Spania serveres ofte tapas som gratis tilbehør til aperitiffen før middag. I mange andre land har tapas blitt en egen kokekunst der restauranter serverer forskjellige spanske småretter som til sammen blir et helt måltid.


Server enkel tapas til mange. Tapas , meze, fingermat – man kan kalle det for mye. Juletapas er deilige munnfuller med smak av jul. Bruk julematen og kombiner med andre gode smaker.


Perfekt til en kveld med tapas. Er gift med verdens beste mann. Jeg er oppvokst i Seljord(Sjøormensland),men bor nå i Skien. Her har vi kjøpt oss et helt nytt hus som vi trives i,men drømmen er et lite småbruk.


Tzatziki er en dressing som brukes mye i Hellas og Tyrkia. Hvem sa man trenger kjøtt for å lage tapas ?

Her får du hjelp på veien til å sette sammen et bord fullt av fristende småretter- basert på kun vegetabilske ingredienser. Sjekk også ut vegan tapas -meny, del vegan tapas -meny, del og vegan tapas -meny, del 4. Planlegger du fest? Her finner du inspirasjon til hvordan du kan sette sammen en deilig tapasmeny.


For et par måneder siden flyttet jeg sammen med min kompis André inn i vårt lille vegankollektiv, og sist helg var det endelig klart for innflytningsfest! Det er også overraskende lett å lage. Fylt lefse slår aldri feil som tapas eller som forrett.


Fyll lefsen med røkt- eller gravet laks, salami eller spekeskinke. Kyllingruller med urter. Denne kyllingen er smakssatt med salvie, hvitløk, ost og og spekeskinke. Her er det kun råvarene som setter smak, det trengs ikke noe krydder, ikke engang salt.


Dette er en enkel rett som kan brukes både som forrett, middag eller som tapas , serveres med ris, i pitabrød eller med pommes frites.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg