mandag 5. mars 2018

Feber og vondt i kroppen

Er du plaget med vondt i kroppen ? Verker musklene i kroppen og gir deg smerter selv ved den minste bevegelse? I denne artikkelen skal vi forsøke å hjelpe deg med å finne tilbake til harmonien du og kroppen en gang delte sammen. Hvis en febersyk person synes det er vondt å se mot lys, kan hun ha meningokokksykdom eller en annen form for hjernehinnebetennelse.


Det er vanlig å få hodepine av feber.

Kraftig hodepine kan være tegn på meningokokksykdom eller annen alvorlig infeksjon. Behandling og pleie ved feber. Pass godt på den som er syk. Så tilbake til smertene i knær, en verking som de siste dagene har tiltatt og spredd seg til andre steder i kroppen. Også er jeg veldig trøtt og utmattet.


Har ikke humørsvingninger og er ikke deprimert. Mor døde av bukspyttkjertelkreft år gammel. Ikke annen kreft eller revmatiske sykdommer i familien.

Kom hjem fra jobb la meg på sofan og jeg frøs tok dyna over meg og sovnet. Våknet at jeg frøs og vondt i kroppen ,tok febern men det var ikke temp. Når det er som verst, så føles det ut som om jeg har skikkelig influensa. Det verker i kroppen , føles som nervene mine er utenpå kroppen.


Det føles rett og slett ut som om jeg har en infeksjon eller betennelse i hele kroppen. Jeg fryser og svetter om hverandre, skikkelig feberfølelse, men uten å ha feber. Noen som har vært borti lignende? Feber kan også oppstå på grunn av autoimmune sykdommer som leddgikt eller lupus.


Da er feberen del av en immunreaksjon hvor kroppen går til angrep på seg selv, og vil dermed være skadelig. Ved slike sykdommer har immunsystemet en feilreaksjon. Det reagerer selv om det ikke er noen fiender å bekjempe, og går løs på kroppen isteden. Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. For mange mennesker sitter det langt inne å innrømme at man føler seg dårlig eller har det vondt.


Du har feber , føler deg slapp, har hodepine, frysninger, muskel- og leddsmerter, sår hals og tørrhoste. Influensa gir helt tydelige, generelle og kroppslige symptomer med muskelverk og hodepine. Man føler seg rett og slett helt mørbanka i flere dager, i tillegg til sterk feber , sier spesialist i allmennmedisin, Kari Løvendahl Mogstad.


Du behøver ikke gå til lege med et friskt barn som har 3i temperatur.

Da kan du se situasjonen an en dag eller to, eller tre. MEN hvis feberen ikke gir seg da, er det klokt å kontakte lege. Hodepinen kommer snikende, kroppen verker og du drar på deg teppe nummer tre for ikke å fryse.


Tørrhoste Så har du feber og vondt i brystet samtidig som du hoster,. Barn får lettere feber enn voksne. C er for eksempel vanlig ved forkjølelse, og barn kan også få feber uten å være særlig syke. Gjennom mange infeksjoner i barneårene bygger kroppen opp sitt infeksjonsforsvar. Disse infeksjonene er altså nødvendige for at kroppen skal bli mer motstandsdyktig mot bakterier og virus.


Men dersom man har feber , tørrhoste og vondt i kroppen så er det som regel influensa. Hvor gjør det vondt ? Har du hatt oppkast eller diare`? Er smertene konstante eller takvise?


Blir det forværret når du spiser? Hva kan vi gjøre for deg? Vi er mer enn bare ett legesenter. Bogstadveien Legevakt består av allmennleger, legespesialister, ernæringsfysiologer, fysioterapeuter, naprapater og psykologer.


Du snufser litt men har verken vondt eller feber , og føler deg ellers fin. Da er det sannsynligvis allergi og du kan fint gå på jobb. Men snufser du, og er i tillegg trøtt og har feber og vondt i kroppen ? Influensa er en ubehagelig luftveisinfeksjon som med noen års mellomrom sprer seg over hele landet.


Store deler av befolkningen kan rammes av feber , frysninger, smerter i kroppen og tørrhoste. Sykdommen varer normalt i 3-dager, men man er ofte slapp og trøtt i 2-uker etterpå. Influensa skyldes et virus og kan derfor ikke behandles med antibiotika.


Pasienten føler seg frossen og får lyst til å kle på seg. I tillegg øker varmeproduksjonen i kroppen ved at musklene i hele kroppen settes i arbeid i form av skjelving. På denne måten stiger temperaturen raskt til sitt nye nivå og barnet har feber. Jeg synes ofte at barnet mitt svetter når det har feber.


Har barnet ditt ofte vondt i magen? Her er noen nyttige råd om hva du bør tenke på. Først bør du undersøke om barnet har feber eller ikke.


Dersom vondt i magen skyldes en infeksjonssykdom, kan man regne med at barnet oftest har feber.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg