tirsdag 20. mars 2018

Skjult mobbing

Skjult mobbing

Relational Aggression in Schools: Information for Educators NASP) - Litt av greia er at den som gjør dette, kan holde seg litt skjult. Ved digital trakassering kan du holde det helt skjult. Når en elev utsettes for skjult mobbing er det en særlig stor utfordring å få tak i samspillet fordi aggresjonene som utøves ofte har et lite dramatisk uttrykk.


INDIREKTE MOBBING er sosial mobbing gjennom for eksempel utestengning, ryktespredning eller lignende. Dette er en skjult form for mobbing og krenkelser. Ved nesten alle skolene beskriver de voksne at dette er et økende problem, sier Eriksen.


Som foreldre kan vi bidra til å få en slutt på den skjulte mobbingen om vi vet hva vi skal se etter. Skjult mobbing er von snikende og vanskelig å oppdage. Men generelt er det lettere for jenter som opplever noe lignende å gå til læreren, fordi de forstår det som mobbing. Guttenes mobbing blir derimot et individuelt anliggende som ikke får utløp, ifølge Eriksen.


I denne filmen får du se hvordan skjult mobbing kan foregå i en jentegjeng, der maktspill utvikles samtidig som det blir gjort på en slik måte at det er vanskelig å avdekke. Du kan også lese om de forskjellige formene for mobbing , for eksempel skjult mobbing og digital mobbing. Hvilke konsekvenser får mobbingen for mobbeofferet – og får det konsekvenser for den som mobber?


Under Filmer, bøker og verktøy finner du materiell som kan være til hjelp i arbeidet mot mobbing , blant annet Spekter. Innblikk - et sosial-analytisk verktøy for å forebygge og avdekke skjult mobbing. Heftet gir en praktisk innføring i hvordan skolen kan samle inn og analysere informasjon som egner seg til å få innblikk i hva som foregår av positiv og negativ kommunikasjon mellom elever på skolen. Blikking er skjult mobbing. Stygge blikk er én av grunnene til masseslagsmålene mellom jenter ved Hersleb videregående i Oslo den siste tiden.


Skjult mobbing

Den årlige Elevundersøkelsen i regi av Utdanningsdirektoratet, viser at åtte prosent av norske elever blir mobbet en eller flere ganger hver måned. I en undersøkelse utført av Ipsos MMi på oppdrag fra Dagbladet, oppgir prosent at de har opplevd mobbing i løpet av livet. Den skjulte mobbingen foregår på utspekulerte måter som for eksempel med utestenging,. Leserinnlegg av: Rie Aagaard. Det er ikke noe vits på skolen å ta det opp med lærerne fordi de gjør det ikke bedre.


Mange jenter og gutter utsettes for skjult mobbing. Det gjelde å finne roten til problemene, ikke bare den synlige stilken som vokser på overflaten. For å avdekke skjult mobbing må dere arbeide intenst og systematisk over tid. Blant annet må dere observere elevene og ha samtaler med elever, foreldre og eventuelt andre. I tillegg kan dere bruke kartleggingsmateriell for å få oversikt over det spillet som foregår.


Skjult mobbing

Barnet mitt opplever mobbing , hva gjør jeg? Det kan være mange grunner til at barnet ditt ikke trives. Vi har laget en guide om hvilke rettigheter barnet ditt har og hvordan dere kan gå frem i kontakten med skolen eller barnehagen.


Den som mobber kan være en enkeltperson, men det kan også være gruppevold fra flere. Mobbing og plaging kan være en av dem.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg