fredag 30. mars 2018

Fløtesaus uten smør

Smelt smør og rør inn mel. Fres blandingen et lite minutt uten at den svir seg. Spe med varm buljong eller kraft, og rør godt mellom hver gang slik at sausen ikke blir klumpete.


Smak til med soyasaus, og eventuelt litt gelé, salt og pepper. En fyldig og smakfull fløtesaus gjør seg svært godt på middagsbordet enten du ønsker å lage saus til både til hverdags, helgemiddagen eller festmiddagen. Sausen lages på 1-2- og vil garantert imponere de som er så heldige å få smake. Bare husk å bruke god oksekraft eller buljong. Visp gjerne inn stekesjyen fra kjøttpuddingen hvis du lager den selv.


Veldig mange lurer på hvordan de kan lage god brun saus uten gluten og melk. Her får dere en grunnoppskrift på smaksrik brun saus, og ulike varianter under. Egentlig er det nesten samme sausen, som kan tilpasses ulike retter. Jeg bruker gode smakstilsetninger i sausen min, så merkes ikke fraværet av smør og fløte.


Fløtesaus uten smør

Enkel, kremet fløtesaus som passer ypperlig til lam, vilt, kalkun og kylling. Bland sammen ss mykt smør og mel, sett blandingen til side så lenge. Finhakk sjalottløk.


Løken skal bli gyllen og myk, men ikke stekt. Tilsett kraften og la det småkoke i minutter. Mange sauser er fulle av smør , rømme, og fløte, noe som gjør at de inneholder massevis av fett og kalorier. Heldigvis er det mulig å lage smakfulle sauser som inneholder langt mindre kalorier enn de feteste. Ingen middag uten saus?


Fløtesaus uten smør

Lærer du deg disse sausene, trenger du aldri mer bruke pose. Her er ti oppskrifter på hjemmelagd saus til kjøtt, fisk, fugl, pasta og pizza. Rype er en sann delikatesse og nærmere vill, norsk natur kommer du nesten ikke. Dette er festmat og denne oppskriften har det beste av tilbehør og saus til rypemiddagen! Her får du steg for steg oppskrift på ovnsstekt rypebryst med fløtesaus , grønnsaker, kantareller og mandelpotetmos.


Mens kyllingen og grønnsakene koser seg i ovnen kan du lage fløtesausen. Ha i fløte, smak til med salt og pepper, og la sausen småkoke i noen minutter. Fres sjalottløken i smøret , til den blir blank og myk, men uten at den tar farge.


I smeltet smør i en stekepanneSett hvitløk og løk - når de er litt brunet og er møre, hell ingrediensene vin og la det småkoke under lokk lukket. Fem minutter senere her, skriv en krem, litt salt og pepper, klem sitronsaft og bland godt. Deretter legger reker og annen lange hold fatet på tallerkenen.


Hakkede friske urter helle ut på. Når smøret begynner å lukte nøtteaktig og har fått en brun farge, tar du stekeplaten av varmen og setter det et sted for å kjølne ned. Det varierer hvor lang tid det tar før smøret kjølner, kanskje ti minutter?


Når det brunede smøret har kjølnet en del ned (i det minste sluttet å boble og ryke), tilsetter du ekstra smak til sausen. Del opp smøret i terninger og finhakk bladpersillen. Kok opp fløten, og reduser til halv mengde.


Pisk inn små terninger med smør under lav varme. Fortsett til alt smøret er pisket inn. Pass på at det ikke koker underveis, men at temperaturen ligger oppunder kokepunktet. Rør sammen smør og mel til en klumpfri røre og tilsett én og én liten klump til sausen har fått ønsket konsistens.


Fløtesaus til stek. Nå er det ikke lenge før boken Gøy med glutenfritt er ferdig trykket! Ukas ønskeoppskrift er sauser uten fløte og smør.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg