mandag 5. mars 2018

Fisk gravid

Gravide bør ikke spise viltkjøtt hvor det er risiko for blyrester fra jaktammunisjonen. Se Begrens inntaket av viltkjøtt med blyrester. Fisk er en god kilde til mange næringsstoffer, og folk flest anbefales å spise mer fisk. Spis fisk til middag 2-ganger i uken, og fisk som pålegg flere ganger i uken.


Hvilken fisk kan du egentlig spise når du er gravid ? Denne fisken kan du spise som gravid , og denne fisken bør du styre unna i graviditeten.

Norske helsemyndigheter har ingen øvre grense. Nå viser ny forskning at barnet kan få økt risiko for overvekt og fedme hvis mor spiser svært mye fisk. Fisk og sjømat kan inneholde mikroorganismer eller fremmedstoffer som kan være skadelig for fosteret.


Unngå rakfisk når du er gravid , på grunn av skadelige bakterier. Du kan spise gravet og røkt fisk , men slik fisk bør spises godt innenfor holdbarhetsdato. Fiskeinntak hos gravide er et omdiskutert tema. Det anbefales generelt at vi får i oss omkring 1mikrogram jod i uken. Mange av matvarene som nevnes nedenfor, er lite brukt i et normalt norsk kosthol og vil derfor bare gjelde en liten gruppe gravide.


Sannsynligheten for at fosteret tar skade av at moren spiser disse matvarene, er liten, men Mattilsynet anbefaler likevel gravide å følge rådene nedenfor.

Det spises i snitt for lite fisk i Norge, også blant dem som er gravide. Derfor har det stor betydning, hvad moderen spiser. Og fisk er en vigtig spise for gravide , så man skal endelig ikke holde sig fra fisk. Det giver nemlig en række vigtige fedtsyrer, fx omega3-fedtsyrer til barnet, som er vigtigt for udviklingen af barnets hjerne.


Fisk och skaldjur är rikt på vitamin jod och selen, som är viktiga när du är gravid. Fet fisk , som lax och makrill, innehåller också omega 3-fett. Några enstaka sorter kan ha förhöjda halter kvicksilver eller dioxin och PCB. Kvikksølv og andre gifter – fisk du bør unngå når du er gravid Enkelte typer fisk inneholder mye miljøgifter, for eksempel PCB, dioksiner og kvikksølv, som kan forstyrre utviklingen av barnets nervesystem. Når hun er veldig stor i buken bør du sette henne i en føde-binge slik at babyene blir adskillt fra de andre fiskene når de kommer ut.


Antar at det er noen med kunnskap om fisk her også. Har dukket opp en liten situasjon i akvariet som følge av lettvint omgang med annet kjønn uten tilstrekkelig beskyttelse. Det er snakk om en platy fisk. Den ser ganske fødeklar ut.


Kan man la fisken føde i akva. Som gravid bør man heller ikke spise fiskelever, krabbeinnmat fra skallet (hvitt krabbekjøtt i klør og skallhus er trygt) eller eksotiske fisker som hai, sverdfisk, skater og fersk tunfisk (tunfisk på boks er trygt). Gravide bør unngå raket fisk , og gravet eller røtkt fisk bør spises mens det er så ferskt som mulig. Ber barn og gravide om å holde seg unna fet fisk.


Forskere mener fet fisk inneholder miljøgifter som kan være svært skadelige for kvinner som venter barn.

Jeg tar også imot tips hva dere andre mener ang dette innlegget over mitt. Elefanten er drektig i knapt to år. Ny forskning kan kanskje avsløre hva som gjør den tykkhudede kjempen i stand til å gjennomføre dette maratonsvangerskapet, som gir hjernen mer tid til å utvikle seg og hjelper kroppen til å vokse seg større.


Fisk : Gravide oppfordres til å spise fisk minst to ganger i uka, som resten av befolkningen. Også fisk i påleggsform er en god kilde til mange nyttige næringsstoffer. Som gravid er du allikevel sårbar for enkelte bakterier og miljøgifter i fisk.


Se vår oversikt over hvilke fisketyper du kan spise som gravid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg