torsdag 29. mars 2018

Luftsmerter etter fødsel

Det er lett å la seg forbløffe over svangerskap og fødsel. Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest. De ferskeste innenriksnyhetene.


Hold deg oppdatert med ABC Nyheter. Under svangerskapet har kvinnens kropp blitt bombardert med hormoner, og dette er selvsagt også helt nødvendig. Hos noen kan imidlertid svangerskapsplagene henge igjen i tiden etter fødselen , og da kan det ta uker, måneder eller ett år før kroppen klarer å komme seg igjen, sier jordmor hos Jordmornytt, Victoria Hodt. Jeg trodde helt oppriktig at min siste time var kommet natten etter keisersnittet.


Hadde aldri hørt om at man kunne få slike luftsmerter , og ble veldig skremt da jeg våknet av helt intense smerter i siden og opp i skulderen. Renselse etter fødsel. Blødningene man opplever etter fødsel er altså ikke menstruasjon, men en renselse. Ifølge gynekologen skyldes disse blødningene at det ble dannet en sårflate da morkaken løsnet og kom ut ved fødselen.


Men hvordan tenker du at det er i forbindelse med fødsel ? Luftsmerter sitter jo i tarmen. Hormoner kan evt påvirke gass og luft men hadde vel kikket på kosthold og slikt først. De første dagene etter fødselen kan det kjennes litt sårt og stramt nedentil.


Da føles det svært behagelig med barselskyll. Bruk hånddusjen eller en kanne med grønnsåpevann. Blås gjerne tørt med hårføner.


Noen synes det er vanskelig å late vannet de første timene etter fødselen , og mange føler heller ikke behov. Har hørt flere får fryktelig vondt pga luftsmerter. Dette høres jo skitvondt ut.


Er redd jeg skal få det. Høres sikkert teit ut, men hvor gjør det vondt? Og dere som har født og hatt KS, var det vondere når livmora trakk seg sammen etter KS?


Mange babyer sliter med luftsmerter , mageknip og luft i magen, men det finnes tips og forebyggende råd mot problemet. Hos nyfødte babyer ligger strupehodet plassert slik at omtrent alt som kommer inn i babyens munn havner i spiserøret og magesekken, og ikke i luftrøret. I de fleste tilfeller foreligger det en helt ufarlig og naturlig forklaring på dette, men noen ganger kan det ligge sykdom bak. Den aller mest vanlige årsaken er svelging av luft. Hver gang man svelger får man med ca.


Opplever du smerter i magen som kommer takvis - med lindring mellom takene - kalles dette knipsmerter, eller luftsmerter. Disse smertene kan opptre hvor som helst i magen, og de kan raskt endre lokalisasjon. Du kan også oppleve press i magen. Noen ganger kan smerten bli så intens at det føles som om noe er alvorlig galt.


Når luftsmerter oppstår i øvre, venstre del av bukhulen, kan de mistolkes som å komme fra hjertet. Og jeg har født mer enn én gang og vært post-op et par ganger og har brukket en arm. Intens tannpine synes jeg er eneste smerte som topper sterke luftsmerter. Fødsel er ingenting I forhol dvs at pressrier og utdriving kan sammenlignes, men det varer sjelden så lenge i fødsel som smerter ved luftsmerter. Tiden etter fødselen blir ikke alltid helt som man har planlagt.


Kanskje har du gruet deg til selve fødselen og forventer at alt var ferdig etter den? Jeg ble gastric bypassopr for tre år siden. Etter dette har det gått opp for meg at ikke alle anfallene kan tilskrives gallesten (merket jo at anfallene var av forskjellig karakter, men tenkte altså gallesten), da jeg fikk et nytt kraftig smerteanfall to uker etter operasjonen, og dette har.


Noen som vet om en kan forebygge luftsmerter etter keisersnitt, eller hva som hjelper når man har det? Anonymous poster hash: cfa37. Irritabel tarm er en tilstand der man har ulike plager i mage og tarm, men det ikke er tegn til organisk sykdom eller andre årsaker, sier avdelingsdirektør Henriette Øien i Helsedirektoratet.


Vanlige symptomer er magesmerter, oppblåsthet, diaré, forstoppelse, gass og rumling i magen. Vil tro det er vanlig med noe vondt i magen etter fødsel , kroppen bruker jo lang tid på å komme seg også. Etterrier er også vanlig, og de første dagene trekker livmoren seg sammen en håndsbredde pr døgn ca, og etter uker så er den vel tilbake til normal størrelse (mener det var det en av sykepleierne sa til meg på sykehuset). Kanskje er det din baby eller et barn som sliter med luftsmerter ? Les mer om luftsmerter. Plages du med oppblåsthet?


Luftsmerter etter fødsel

Det kan ha flere åsaker, men oppblåsthet kan også komme av kostholdet og spisevaner. Smertestillende verken forringer eller forsinker diagnostikk ved alvorlig patologi. Ved sterk mistanke om nyresteinskolikk eller gallesteinskolikk gis et NSAID parenteralt eller som stikkpille i kombinasjon med spasmolytika parenteralt, for eksempel diklofenak mg i. Ved innleggelse og intense smerter eller.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg