onsdag 14. mars 2018

Gravid treg mage

Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Ved hard avføring kan blodårene sprekke opp litt slik at det kommer blod sammen med avføringen.


Fordi hard avføring kan forverre problemet, er rådene for å avhjelpe problemet i hovedsak de samme som ved treg.

Forstoppelse og treg mage er en vanlig plage hos gravide. Dersom forebyggende tiltak ikke er nok, finnes det legemidler mot forstoppelse gravide kan bruke. Hvor vanlig er det å få treg mage når man er gravid ? Mellom til prosent av alle gravide opplever forstoppelse. Et virkningsfullt råd mot at avføringen er hard er å drikke saft av svisker.


Treg mage - kjerringråd. Hos mange personer kan man ikke peke på klare årsaker til forstoppelse - at magen er hard.

De vanligste forklaringene er uregelmessige avføringsvaner, ignorere trangen til å gå på do, fiberfattig kosthol lite fysisk aktivitet, høy medisinbruk, misbruk av avføringsmiddel, stress eller angst og tilstanden irritabel tarm. Oppblåst mage gravid , treg mage eller forstoppelse. Grunnen til at gravide ofte får vondt i magen og opplever mageplager som luft i magen, treg mage eller forstoppelse, er at kroppen produserer en rekke hormoner under graviditeten.


Hormonene bidrar til å gjøre vevet i kroppen bløtere, for å gjøre den i stand til å utvide seg. Men rådene som hjelper ved akutt diaré, hjelper ikke alltid ved forstoppelse eller treg mage. LavFODMAP-dietten brukes mest til behandling av diaré og luftproblematikk.


Den har vist å virke på forstoppelse også, men dessverre ikke så godt, sier Hausken. Hard eller treg mage betyr at du har tørr og hard avføring i stedet for den normale, litt mykere formen som glir lett og uhindret gjennom tarmen. På grunn av den tørre og klumpete formen blir det mer motstand når den skal ut. Les også: Gravid og hard mage. Mange gravide føler seg oppblåste og plages av treg mage.


Hormonene østrogen og progesteron gjør den glatte muskulaturen i hele kroppen din slappere. Dette er ingen god følelse. Derfor kan maten av og til passere langsommere gjennom systemet, og du føler deg oppblåst.


Friske eldre som er i alminnelig daglig aktivitet er ikke mer plaget med treg avføring enn andre, men fordi gamle oftere rammes av sykdom er treg avføring på grunn av inaktivitet og sykdom langt vanligere enn blant unge.

Det er en ubredt myte at avføringen blir treg når man blir gammel. Kvinner har normalt noe tregere avføring enn menn. Grethe Teigen er jordmor hos jordmorkontoret Mamastork i Stavanger, og har over års erfaring i yrket. Hun sier at det finnes ingen tall på hvor mange som er plaget forstoppelse, og hemoroider som et resultat av det, er veldig vanlig hos gravide.


Graviditet er gjerne en ny type påkjenning på kroppen. Man kan få hard mage , og man skal gjerne spise litt mer, drikke mer væske, stresse mindre og om kroppen tillater det være i litt bevegelse. Hva med medikamenter mot forstoppelse? Det finnes flere medikamenter som kan lindre forstoppelse.


Nesten prosent av gravide vil oppleve å ha forstoppelse i løpet av graviditeten. Hormonene i kroppen gjør at tarmen tar opp langt mer væske enn normalt, og gjør tarmveggen glattere. Derfor er treg mage en vanlig plage hos gravide. Hvorfor får man hard mage ? Anbefaler hjelpemidler mot dette sio man får hemoride av å presse under treg mage.


Det trekker til seg vann, slik det skal bli lettere. Går ann å få det på resept også. Det er vondt, man blir sur og grinete og ikke lett å ha med å gjøre.


Opptil en tredjedel av alle barn har treg mage , men som regel er det enkle ting som skal til for at det skal bli bedre. Andre vil kunne få treg avføring i løpet av livet, og da kan det være et symptom på underliggende plager eller sykdommer som hypothyreose (lavt stoffskifte), diabetes eller depresjoner. Legen forteller at det heller ikke er uvanlig å slite litt ekstra med hard mage under svangerskap. Hormonpåvirkning under svangerskapet gjør at gravide er mer utsatt for treg mage.


Barn som får morsmelkerstatning får lettere forstoppelse enn barn som kun får morsmelk. Regelmessig inntak av enkelte legemidler og kosttilskud for eksempel jern, vanndrivende midler og sterke smertestillende (opioider), kan føre til at man blir forstoppet. Jeg er nå tredjegangs gravid og trenger tips til hvordan holde magen i gang hele svangerskapet. Jeg er normalt sett plaget med treg mage og nå som jeg er gravid vil den neppe bli mindre treg. Svisker, rosiner, aprikos o. Spiser variert med grove kornproduker og drikker mye vann.


Målet med behandlingen er å finne en balanse hvor man har regelmessig avføring som ikke gir plager. Det betyr at noen med treg mage må ta disse tilskuddene kontinuerlig. Dersom behandlingen ikke er tilfredsstillende etter ca uker, kan legen din forskrive et sterkere, reseptbelagt avføringsmiddel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg