torsdag 29. mars 2018

Tacokrydder

Tacokrydder lager du enkelt selv! Fyll tacokrydderet på glass med lokk til neste tacokveld. Lag gjerne en stor porsjon når du først er i gang.


I forlengelse av gårsdagens innlegg om tilsetningsstoffer og lignende i mat, kommer det i dag en oppskrift på hjemmelaget tacokrydder. Bortekjøpt tacokrydder inneholder ofte smaksforsterkere (E621) og også sukker, noe som er helt unødvendig.

De aller fleste krydderblandingene i denne testen er langt fra smaksbomber,. Det beste tacokrydderet lager du selv! Jeg vet det – har vært der mange ganger selv – du tar posen med ferdigkjøpt tacokrydder og drysser over kjøttdeigen, så vips er middagen straks klar. Hjemmelaget tacokrydder lager du lett.


Hvis en ser på ingrediens-lista på for eksempel Santa Maria sitt tacokrydder , så vil en fort oppdage at den enkeltingrediensen det er mest av, er sukker. Fyll krydderet på glass med tett lokk. Denne oppskrifter gir stort glass og da har du til mange tacomiddager, eller til en super gave!


Hvis du vil lage mer, kan du gange opp oppskriften.

Bland 2-ts tacokrydder med en pakke kjøttdeig neste gang du skal steke kjøttdeig til taco. Det smaker også godt å blande ts tacokrydder i et beger med rømme til å lage taco-dipp med. Det blir likevel langt billigere og mer smakfullt i lengden. Kjøttfri mandag eller kjøttfri taco-fredag?


Du bestemmer selv, men denne vegetar-varianten er så god at du ikke savner kjøttdeig. Kremet bønnemos er toppet med cottage cheese, avokado, sprøstekte grønnsaker, chilisaus og rømme. Lag dobbel eller trippel porsjon hvis du ønsker å ha ekstra liggende til neste gang. Når du lager ditt eget tacokrydder er det dessuten enklere å kontrollere saltinntaket. Det er ikke vanskelig å løfte tacomiddagen.


Noen hjemmebakte lefser og kjøttdeig med hjemmelaget tacokrydder. Med hjemmelaget krydder smaker tacoen ekte og godt, og du har full kontroll på saltinnholdet. Ferdig kjøpte pakker med tacokrydder inneholder rundt karbohydrater! Av forskjellige grunner er det ikkje alle som kan bruke denne posen, eller kanskje du har lyst å lage en litt sunnere variant av tacoen din – heimelaga tacokrydder er i alle fall latterlig enkelt, veldig godt og billigere i lengden.


Bland krydderne sammen og oppbevar i et lufttett glass eller lignende. I noen tilfeller pr porsjon. Oppskriften holder til to middager. Klikk på varen for å se mer.

Taco er en tradisjonell meksikansk matrett som består av en rullet og foldet mais-tortilla fylt med krydret kjøtt og diverse grønnsaker, det finnes også taco uten kjøtt. Og dermed inneholder det også mye unødvendige karbohydrater som jeg helst vil slippe. Lager du ditt eget tacokrydder er det garantert sunnere enn det du får på butikken. Men, taco er et kompekst måltid (tro det eller ei, hehe). Problemet oppstår gjerne i forbindelse med tilberedningen av den norske tacoen.


Taco kan tilberedes på flere måter, men for de fleste er nok den enkleste løsningen å kjøpe ferdig salsasaus og tacokrydder. Hvetetortillas er også et fast innslag hos mange på fredagskvelden. Slik pimper du tacoen. Siste oppskrifter: Glutenfrie brownies. Vennligst la dette feltet stå tomt.


Få nyheter og oppskrifter rett i innboksen din! Meld deg på nyhetsbrevet her! Ditt navn og e-post vil aldri bli publisert eller delt med andre. Vi snakker absolutt ikke ned ferdigblandet tacokrydder på pose, men det er noe helt eget med en hjemmelaget variant. Både til hverdags og fest, for kjøttelskere og vegetarianere, store og små – Taco gir masse muligheter til hyggelige og supergode måltider.


Dette er populær hverdags- eller helgemat for både store og små, og du kan lage den så hot eller mild som du ønsker. Ja, for det er sånn at det beste og sunneste tacokrydderet lager du enkelt selv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg