mandag 12. mars 2018

Bipolar affektiv lidelse

Bipolar affektiv lidelse

Personer med bipolar lidelse har en tendens til å svinge mellom maniske og depressive episoder, men hos de fleste er det oftest. Har du bipolar lidelse type opplever du mer enn én episode av depresjon og mani. Denne typen fører ofte til flere problemer og større funksjonssvikt enn bipolar lidelse type 2. Du opplever episoder med depresjon og hypomani. Visste du at bipolare lidelser har vært beskrevet helt fra Hippokrates ti dvs 4år f. Tilstander som vi i dag betegner som bipolar affektiv lidelse , tidligere kjent som manisk depressiv psykose eller sinnslidelse, er beskrevet siden ”tidenes morgen”. Typiske tegn på lidelsen er tydelige svingninger i humøret.


Bipolar affektiv lidelse

Ofte vil du oppleve å ha episoder med depresjon. Dette vil veksle med perioder med normalt (eutymt) humør uten symptomer, og perioder med oppstemt humør (mani eller hypomani). De fleste mennesker med bipolar lidelse må ta legemidler hver dag for å holde stemningsleiet stabilt. Hvilken type legemiddel og hvilken dose, avhenger ofte av alvorlighetsgrad og symptomer.


Alle legemidler som brukes mot bipolar lidelse kan gi uønskede bivirkninger. Noen legemidler kan passe bedre for deg enn andre. En som har en bipolar lidelse kan ha store svingninger, og tilstanden pendler mellom dyp depresjon og passivitet til oppstemthet og en svært aktiv væremåte - også kalt mani. Affektiv lidelse er en psykisk lidelse hvor endringer i stemningsleie i form av fortvilelse, opphisselse eller oppstemthet er fremtredende. Affektive lidelser omfatter psykiske lidelser som er kjennetegnet ved depresjon og oppstemthet (hypomani).


Tyngden og den omsluttende effekten av en vektdyne kan bidra til bedre og dypere søvn. Kjøp din vektdyne her og få gratis frakt! I fremleggingen her vil bipolar affektiv lidelse bli brukt. Men fordi DSM­IV instrumentet ofte brukes i forskning vil det noen tilfeller vises til bipolar I disorder, betegnet da som bipolar I. Til slutt finnes det en teoretisk mulighet for sameksistens av to tilstander ( bipolar affektiv lidelse og syfilis) hos denne pasienten.


Vurderingen av sammenhengen mellom hans nevrosyfilis og hans affektive lidelse har betydning for varigheten av den stabiliserende medisineringen. Men kvinner opplever oftest å bli rammet av bipolar lidelse , der det forekommer eller flere episoder i året. Tvillingstudier, familie og adopsjonsstudier indikerer alle at bipolar lidelse har en genetisk komponent. Vi ser derimot at bipolare oftere er uføretrygdede og enslige, og at de har vesentlig lavere inntekt enn sammenligningsgruppen. Dette til tross for at de har samme utdanningsnivå som normalbefolkningen på stedet de bor, forteller Schøyen.


I ICD-inkluderer diagnosen bipolar lidelse både type I og type II (uden skelnen), mens det amerikanske diagnosesystem DSM-V skelner mellem de to diagnoser. Livstidsprævalens er ca. Angst, irritabilitet, konsentrasjonsvansker, søvnforstyrrelser og suicidalitet ses i alle faser. Prevalensen av bipolar I- og II-sykdom er – hos voksne.


I Europa er det svært sjelden at bipolar lidelse diagnostiseres hos barn. De affektive lidelser omfatter mani , hypomani , bipolar affektiv sindslidelse , depression , dysthymi og cyklotymi. Finn informasjon og råd til deg som har fått diagnosen bipolar lidelse på HelseNorge. Kan du bli bedre eller frisk av psykoselidelse og bipolar lidelse ? Svaret er helt klart ja!


Bipolar affektiv lidelse

Vi vet at de fleste som får psykose- eller bipolar lidelse blir bedre på en eller annen måte, og at noen blir helt friske. I praksis hører enkeltstående mani også til de bipolare lidelser. Bipolar affektiv sindslidelse, voksne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg