fredag 9. mars 2018

Tannfrembrudd baby

Er det sammenheng mellom tannfrembrudd og løs mage hos barnet? Tannbleier” er noe mange foreldre snakker om – at barnets avføring blir løs i tidsrommet rundt tannfrembrudd. Tennene får skylden for mye som skjer i alderen der tennene bryter frem.


Tannfrembrudd baby

Et urolig barn som gråter mer enn normalt, er tegn som ofte ses i sammenheng med tannfrembrudd. Barn som er i ferd med å få tenner, har gjerne et økt behov for å gnage på noe med litt tyggemotstand. Dersom tiden for nye tenner er inne, og gommene er hovne, vil tannfrembrudd være en god forklaring på barnets oppførsel. En lett forhøyet kroppstemperatur i forbindelse med tannfrembruddet er ikke uvanlig. Høy feber derimot skyldes andre forhold enn tannfrembrudd.


Diaré skyldes ikke tannfrembrudd , men kan ha sammenheng med nye matvarer som introduseres eller være en reaksjon på alt barn i den alderen vanligvis putter i munnen. Kløe i gummene og sikling er vanlig. Siklingen skyldes økt spyttsekresjon.


Enkelte hevder at lett temperaturstigning, diaré, uro og irritabilitet kan forekomme ved tannfrembrudd , men dette bekreftes ikke av de fleste studier. Det er store variasjoner for tannfrembrudd. Derimot er det ingen holdepunkter for at tannfrembrudd i seg selv gir feber hos spebarn. Tannfrembruddet kan være ubehagelig og kan gjøre barnet grinete og urolig.


Dersom tannfrembrudd følges av feber, vil det som regel bety at det samtidig foreligger en infeksjon, som oftest i halsen. Råd ved tannfrembrudd. Dette bør du vite om tannfrembrudd : Å få tenner er en naturlig prosess som må gå sin gang, og det er sjelden behov for noen tiltak.


Det sier spesialtannlege Arne Jacobsen, som har tannfrembrudd hos barn som et av sine hovedfelt. Det fremste symptomet er sikling. Jacobsen har jobbet ved tannklinikker i Akershus og Nordlan men underviser nå nye tannlegestudenter ved Universitetet i Oslo.


Barnet får sine første tenner rundt til måneder, pluss-minus fire måneder. Da var alderen kommet. Den som vi alle vet vi skal igjennom. Den tiden som varer, og varer og varer når den først setter i gang. Nemlig tiden for tannfrembrudd ! De første tennene kommer vanligvis rundt – mnd alderen.


Innen barnet er fylt år skal alle melketennene ha poppet ut. En etter en skal de vokse seg opp og frem. Først kommer de to midterste tennene i undermunnen, etterfulgt av fortennene i overmunnen. Du kan se det på gommene til barnet når tennene er i ferd med å dukke opp. Da blir de gjerne litt ruglete, og mørke.


Når de endelig dukker frem ser de ut som to bitte små riskorn. Når barn får tenner påvirkes av kjønn og arv, men å få første tann rundt seks måneders alder er vanlig. Noen barn plages ikke av å få tenner, mens andre barn kan få plager i forbindelse med tannfrembrudd.


Plager i forbindelse med å få tenner kan starte så lenge som to måneder før tennene kommer. Reduserer hevelse og beskytter mot friksjon i gommene. Kan påføres direkte på gommene eller på smokk eller bitering. Ubehag ved tannfrembrudd : Mange spedbarn reagerer med uro og sutring når en tann er i anmarsj. Kanskje klør barnet i gommene og sikling fra munnen skyldes økt spyttsekresjon ved tannfrembrudd.


Bitering av gummi eller andre ting til å bite på kan hjelpe. Biteringer med væske som kjøles ned før bruk kan også lindre godt. Som oftest uten grunn. Løs mage skyldes nok mer sannsynlig noe annet som skjer rundt tannfrembrudd – nemlig at barnet begynner med fast føde. Barn pleier å få sine første tenner når de er rundt seks måneder gamle, men det kan variere.


Noen barn har tenner allerede når de blir født, mens andre får sine første etter ettårsdagen. Følgende liste går gjennom en rekke gode råd som kan være til hjelp når du skal berolige din baby under tannfrembrudd : Massér babyens gummer med en ren finger eller en myk tannbørste for babyer. Hos Vitusapotek finner du ulike produkter for munnstell til barn og baby fra merker som Flux, Jordan, Naf, Zendium og Nycodent. Du finner tannbørster til barn i alle aldre, samt fluortabletter som brukes til å forebygge hull i tennene.


Ved tannfrembrudd hos baby , har vi produkter som kan forsøkes for å minske ubehaget dette kan medføre. Kan begynnende tenner gi høy feber hos spedbarn? For barn under ett år kan ankomsten av tenner heve kroppstemperaturen noe. Baby - Barnet ditt.


Undersøkelser viser imidlertid at kommende tenner ikke forårsaker høy feber. Jeg lurer på hvilke symptomer deres hadde ved tannfrembrudd og hvor lenge dette varte? Vet at det er veldig ulikt, men nesten litt desperat her for jeg forstår meg ikke på lillegutt om dagen. Han er så ekstremt misfornøyd og klager hele tiden, ingenting er bra nok.


Ikke vil han sove på kveldene lengre heller griner utrolig mye. Dette nettstedet benytter informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig opplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet aksepterer du dette.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg