fredag 2. mars 2018

Svangerskapsdiabetes kostholdsråd

Hva er svangerskapsdiabetes ? Når du er gravid har du behov for mer insulin. Jeg lurer på om noen kan gi meg kostholdsråd , for mye kan avhjelpes vha rett kosthold har jeg forstått. Svangerskapsdiabetes oppstår hvis kroppen ikke klarer å produsere nok insulin og blodsukkeret blir for høyt. Hva og hvor mye du spiser påvirker både blodsukkeret, vekten, blodtrykket og nivået av fettstoffer i blodet. Derfor er kostholdet ditt, sammen med fysisk aktivitet, av stor betydning for helsen din og for å redusere risiko for diabetesrelaterte senskader slik som hjerte- og karsykdom.


Svangerskapsdiabetes kostholdsråd

Den er utløst av svangerskapshormoner, og går over straks etter fødselen. Tilstanden gir ingen symptomer, og den gravide merker ikke at blodsukkeret i perioder er høyere enn vanlig. Les mer om de generelle kostanbefalingene fra Helsedirektoratet til deg med diabetes type og diabetes type her. Hun er enig i at den viktigste behandlingen er et sunt kosthold og fysisk aktivitet, men at det kan være nødvendig med insulin eller tabletter dersom blodglukoseverdiene ikke normaliserer seg.


Nasjonal faglig retningslinje for svangerskapsdiabetes gir kostholdsråd for gravide veganere og vegetarianere. Det gis også råd om vegetarisk og vegansk kosthol samt råd om kosttilskudd. Resultatet er at blodsukkeret blir høyt.


Dersom kroppen ikke klarer å øke insulinproduksjonen tilsvarende eller insulinet kroppen produserer virker dårligere (insulinresistens), får den gravide svangerskapsdiabetes. Kostholdsråd ved svangerskapsdiabetes. Spis gjerne flere og mindre måltider, for eksempel hovedmåltider og 2-mindre mellommåltider. Få sykdommer er i så stor grad knyttet til kosthold som diabetes. Dette gjelder spesielt diabetes type der man regulerer blodsukkeret med blodsukkerstabiliserende kosthold alene eller i kombinasjon med blodsukkersenkende legemidler.


Et sunt kosthold er en viktig del av egenbehandlingen ved diabetes og kan forhindre eller forsinke evenutell forverring av diabetes. Trenings- og kostholdsråd for gravide:. Stadig flere får svangerskapsdiabetes , men ny NTNU-forskning viser hvordan du kan redusere risikoen for å utvikle sykdommen. Kjente risikofaktorer for svangerskapsdiabetes er arv, overvekt før graviditeten, hvis mor er over år, høy vektoppgang i svangerskapet og etnisk opprinnelse utenfor Europa.


Svangerskapsdiabetes kostholdsråd

Helsepersonell får en sterk anbefaling om å stille spørsmål om levevaner allerede ved første konsultasjon. Endring og motivasjon til endring er i tillegg et nært tilknyttet tematikken og bør kartlegges. Dette ifølge en studie publisert i tidsskriftet European Journal of Nutrition. Kvinner som spiser mye kjøtt har høyere risiko svangerskapsdiabetes. Risikoen for å få et stort barn eller svangerskapsforgiftning er større for kvinner med diabetes før svangerskapet enn for kvinner som utvikler svangerskapsdiabetes ( 7).


Det er et paradoks at de kvinnene med pregravid diabetes og som svangerskapsomsorgen følger tettest med kostholdsråd og insulinbehandling, har høyest forekomst av komplikasjoner. Jeg har selv fått påvist svangerskapsdiabetes for noen uker siden. Diabetes i svangerskapet kan få følger for barnet. Den der perioden med å registrere blodsukker om morgen på fastende mage og 2timer etter inntak av hovedmåltid (for å ikke påvirke resultat bør du ikke innta noe i perioden fra du avslutter hovedmåltid til det har gått to timer, utenom vann da) har jeg også vært gjennom. Har du gode tips til lavkarbo-mellommåltider?


Her er plassen å dele dem med andre. Noen her med svangerskapsdiabetes ? Hadde det forrige svangerskap, men veldig mildt så fikk bare kostråd hos legen og så ble det ikke så mye snakk om. Her finner du over 2oppskrifter, fordelt i ulike kategorier.


Oppskriftene er både høy-, normal- og lavkarbo og er merket med mengde karbohydrater øverst i hver oppskrift. VaR hos jordmor for første gang i går, uke 2 og hun hang seg ekstremt opp i vekten min før graviditeten. Jeg spiser jevnt og normalt og gikk ned kg pga kvalme i første trimester. Vekten nå er ikke høyere enn den var før graviditeten, og kun magen har vokst.


Svangerskapsdiabetes kostholdsråd

Lurer du på hva du vil ha til middag idag? Beskriv gjerne dine forsøk på å lage nye oppskrifter og forsøk på å konvertere vanlige oppskrifter til lavkarbo-oppskrifter. Eller en oppskrift du trenger?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg