onsdag 7. mars 2018

Akutt prolaps

Graden av symptomer kommer an på prolapsets nivå og hvor kraftig prolapset trykker på nerven. Ved et akutt prolaps med nerverotsaffeksjon vil smertene ofte være svært intense og føre til tap av muskelstyrke. Personen som rammes vil typisk ikke klare å stå oppreist eller gå de første timene etter et prolaps i ryggen. De fleste prolaps pasienter kan få behandling, avhengig av hvor akutt det er vil man kunne tilpasse behandlingen individuelt slik at man er sikret raskest mulig fremgang.


Akutt prolaps

Nerverotsmerter ved prolaps er en sykdom der et skiveprolaps i ryggen irriterer eller trykker på en eller flere nerverøtter. Mest kjent er betegnelsen isjias, som er en bestemt form for rotsmerter der prolapset presser på isjiasnerven. Om du skulle ha et prolaps , så kan vi hjelpe deg. Dette er forøvrig ikke sant. Et prolaps kan forekomme hvor som helst i ryggsøylen, men er vanligst i deler av korsryggen.


Man vet ikke helt sikkert hvorfor noen får en prolaps , men alder og genetikk spiller nok en viktig rolle. Smertene kommer plutselig. Hendelsen kan virke akutt , men er et resultat av en langvarig prosess. De færreste med skiveprolaps trenger operasjon. Alle med alvorlige symptomer som nevnt over bør opereres akutt , mens noen med sterke langvarige smerter behandles kirurgisk på et senere stadium.


Akutt prolaps

Akutt korsryggsmerte varer som regel mindre enn fire uker, subakutt smerte varer mellom 4-uker, og kronisk ryggsmerte varer over uker. Sykdommen er meget sjelden hos barn og unge mennesker. Det rammer menn litt hyppigere enn kvinner. Vekten synes ikke å ha noen særlig betydning. Nærmest uten forvarsel.


Et prolaps er en utglidning av en mellomvirvelskive i ryggen, som ellers fungerer som støtdempere i ryggsøylen. Når en skive presser på en nerve, får pasienten strålende smerter ned i benet, og ofte i tillegg en lokal irritasjon i ryggen. Ryggproblem prolaps i år skrev: Jeg har hatt ryggproblem i år.


Det startet med akutt prolaps for år siden. Protesen har fungert meget bra. Og hva har det med prolaps å gjøre? Hva er et dermatom?


Et dermatom er et område av huden som er styrt av en bestemt nerverot. Ovenfor ser du et kart over dermatomene i kroppen. Vi tar for oss de som er relevante ved et nakkeprolaps eller nerveirritasjon som stammer fra nakken.


Akutt prolaps

Kjernematerialet vil kunne forårsake en kjemisk irritasjon rundt nerverøttene. Prolaps – kraftigere symptomer. Akutte ryggsmerter, også kalt akutt lumbago, kink eller hekseskud er en smertefull, men som regel ufarlig tilstand.


Mange vil raskt bli bedre i løpet av noen dager ,men hvis tilstanden vedvarer utover dette bør man oppsøke en kiropraktor for vurdering og råd.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg