torsdag 22. mars 2018

Internasjonale jentenavn

Internasjonale jentenavn

Vi velger mer og mer internasjonale navn, og det er særlig USA vi lar oss inspirere av. Kanskje finner du et navn til ditt barn fra den amerikanske navnetoppen? Det samme gjelder jentenavn som Solveig, Agnes og Signe. Samtidig kommer internasjonale navn mer og mer på banen.


Blant de nyeste navnene finner vi Neo, Milian, Jolie og Lara,. Leter du etter spesielle jentenavn ? Da har du kommet til riktig sted! På denne siden har vi listet opp en rekke uvanlige og sjeldne jentenavn.


Hei, da har navnejakten begynt :-) Vi leter etter et kort navn for en liten jente eller gutt som passer bra til storebror Leo. Må være internasjonalt fordi mannen min ikke er norsk og vi skal flytte til utlandet. Har noen funnet noen fine, kanskje litt sjeldne, internasjonale jentenavn ? Kan være dobbelt-navn, men trenger ikke være det. Lilly og Sol kan også ha andre forklaringer. Noen få Symre og Symra fins blant de litt eldre jenter, kanskje det også er noe som kommer.


Toppnavnet Linnea er inspirert av den svenske planteforskeren Linné. Vi trenger hjelp til å finne ett navn til vår lille prinsesse. Noen som vet om noen fine muslimske og internasjonale navn? Gamle jentenavn – Stor alfabetisk oversikt. Der kan du søke litt rundt på ulike gutte-og jentenavn og se hva som finnes.


Om jeg ikke husker helt feil kan du også få opp mer internasjonale navn eller navn som brukes i Norge, men som har kommet fra utlandet ettersom folk har flyttet på seg og tatt med seg sine navn. Ingen innlysende forbilderOfte kan en populær person trigge en bølge av små med samme navn. Emneord jentenavn Mest brukte jente- og guttenavn i Stavanger Stavanger kommune. Men det skjer så godt som aldri, da foreldre generelt ikke ønsker å gi barna sine navn som er veldig stygge, sier han.


Det kan riktignok være tilfeller hvor innvandrerforeldre ønsker et navn som blir brukt i deres hjemmekultur, men som i Norge blir regnet som noe vanskelig å hete. Det er stort sett internasjonale navn i topp 5 og snn har det vrt i revis. Som brukes ut fra vane eller hev oftest slik navnene.


Det er ett jentenavn vi forelsket oss fullstendig i, men, det kommer med et dillemma. Søk etter jentenavn : På Fine- jentenavn. Se på menyen under, jentenavn i alfabetisk rekkefølge kan være nyttig hvis du allerede har en liten idé om hva slags jentenavn du leter etter. Dette er en liste over populære navn. Nordiske navn taper terreng.


I dag dominerer Sara, Thea og Ida, sammen med Markus, Kristian og Mathias. Internasjonale navn, ofte med en kirkelig opprinnelse. Disneyuniverset er fullt av spesielle gutte- og jentenavn. Mens noen er lett gjenkjennelige, som for eksempel Aladdin, er navn som Aurora (fra filmen Tornerose) mer ordinære.


Tabell Eksempler p mye brukte internasjonale navn Guttenavn, Jentenavn. Navn: De mest populre navnene n - 26. Det er nok kanskje helst de som har deler av sin familie i utlandet som ønsker å gi barnet et navn som fungerer internasjonalt , sier navneforsker Ivar Utne ved Universitetet i Bergen. Men navn på -e kan også være jentenavn ,. Ola, Mikkel, Solveig, Agnes og Signe er navn som klatrer oppover på popularitetsskalaen. Jentenavn er helt klart mer motepreget enn guttenavn, sier han.


Emma, Sophie og Lucas er bare noen av de internasjonale navnene. Synes mange har navn som egentlig ikke betyr noe spesielt. Sophia, internasjonalt og meningsfylt.


Alle mine fem barn skal ha navn som har dybde. Også hunden, Sophus.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg