torsdag 15. mars 2018

Bo i utlandet

Bo i utlandet

Hvis du bor i Norge kan du få barnebidrag fra en bidragspliktig som bor i utlandet. Kjenn dine helserettigheter dersom du skal arbeide, studere, være pensjonist eller på annet vis bo i utlandet. Når du skal vere i utlandet i meir enn månader, blir du rekna som busett i utlandet etter reglane i folketrygdlova. Du er ikkje lenger medlem i folketrygda når du blir rekna som busett i utlandet.


Bo i utlandet

Nordmenn som bor og arbeider i utlandet , kan opparbeide seg rett til pensjon i landet der de bor. Trygdemyndighetene i hvert enkelt land vil kunne svare på spørsmål om hvilke rettigheter du opparbeider, og hva du eventuelt må gjøre for å sikre rettighetene dine. Hvis den midlertidige boligen din i utlandet blir ubeboelig etter en skade, får du erstattet det du må betale ekstra for å bo på hotell eller annet bosted. Skal du studere i utlandet ? Med reiseforsikringen Student i utlandet er du dekket for reise, innbo og ulykke. Halvt svensk, men bor i Norge.


Hvilke regler gjelder for meg? Kan jeg ta juss i utlandet og jobbe i Norge? Under opphold i utlandet er det i hovedsak tre regelsett som er av interesse for den skattemessige posisjon i Norge.


Bo i utlandet

Gjelder regler EU har vedtatt. Dette er reglene om skattemessig emigrasjon, den såkalte ettårsregelen, samt bestemmelsene i skatteavtalene. Det vil si at alderspensjonister som har bodd i Norge i mer enn år, fritt kan bosette seg i utlandet og motta alderspensjonen der. For de som har lavere botid enn år, er det nødvendig å fortsatt være bosatt i Norge og ikke ha for lange utenlandsopphold. Det kan føre til opphør av trygd og pensjonen.


Båten må innføres senest ett år etter din innreise til Norge. Du må ha eiet og brukt båten i minst ett år i utlandet. Slik søker du pensjon fra folketrygden når du bor i utlandet.


Er du bosatt i utlandet og ønsker å søke om norsk alderspensjon? Hvordan du søker om alderspensjon fra utlandet kommer an på hvilket land du bor i. Les videre for å lære mer om dette. Alderspensjon kan tas ut fra fylte år dersom man har høy nok opptjening. Virksomheten din driver kanskje ikke med eksportsalg.


Likevel kan du ha behov for internasjonale inkassotjenester. For hva gjør du hvis noen av kundene dine bor i utlandet eller plutselig flytter uten å ha gjort opp for seg? Vi lever i en global verden og flytter oftere på oss enn før. Da jeg var i utlandet gikk det over halvåret før jeg gikk i pluss og da hadde jeg en særdeles godt betalt jobb som krever spesialistkompetanse.


Lærere og sosi-et-eller-annet selger som regel veldig dårlig i utlandet og hvis dere får lønnet arbeid i det hele tatt er ikke lønna noe å rope hurra for vil jeg tro. De sender deg istedenfor et dokument som beviser at du har bestått førerprøven i Norge, og så er det opp til deg å skaffe deg en oversatt versjon av førerkortet ditt fra det landet du bor i. Som regel innebærer det å møte opp på et kontor og fylle inn enda mer papirarbeid. Maa du innlegges paa sykehus i landet du bor , maa du betale kontant og ta vare paa kvitteringene, og du faar opptil ca.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg