mandag 26. mars 2018

Hemmelig venn dikt

Eller jeg teiper igjen nøkkelhullet på kontordøren. Trenger du et godt sitat? Jeg hadde en gang en slik hemmelig venn som vasket kontorpulten min, telefon og tastatur. Jeg har det ikke spesielt rotete på pulten min, fordi jeg jobber med taushetsbelagte dokumenter som låses inn hver ettermiddag, så det var bare å flytte litt rundt på det som var.


Men jeg satte i alle fall utrolig stor pris på det, det ble så fint!

Skulle gjerne hatt noe jeg kunne starta dagen med i morra. Sv: Hemmelig venn på jobben - noen tips? Hemmelig nissevenn gjør at man gleder seg ekstra til å komme på jobb i hele desember, både for å nisse selv, se hva andre har nisset eller bli nisset for. Rett før jul avsløres den hemmelige nissevennen, noen kan ha hatt en anelse om hvem det har vært, mens andre ikke har hatt det i det hele tatt.


Denne gangen var det elevrådet som ønsket at vi skulle ha hemmelig venn i klassene hvor vi skulle fokusere på styrkene til hverandre. Hemmelig venn er ikke noe nytt, men i SMART oppvekst ånd pleier jeg å gi litt mer veiledning til elevene før vi setter i gang, enn jeg pleide før.

Små og store overraskelser som dette ble den store snakkisen blant kollegene på Ryenberget barne- og ungdomsskole i desember, da de for andre år på rad gjennomførte tiltaket hemmelig venn. I dag har jeg fått gave fra min hemmelige venn. Det vil si at alle ansatte som ville, ledelsen inkludert, trakk et navn fra en bolle, hvor de fikk navnet til en kollega som de skulle være hyggelige mot og vise oppmerksomhet. Mann og barn hadde tatt av det ytterste papiret før jeg kom hjem, og ble ganske sjokkert da jeg tok en graverunde i søppelbøtten for å finne det igjen.


Finn en hemmelig venn. I løpet av de neste to til ti ukene skal du gi gode meldinger til denne, finne på noe hyggelig, overraske spontant eller planlagt, verdsette din venn. Alt anonymt, det skal være hemmelig. Månedens spørsmål på en tavle i kantinen: Hvilke bra filmer har du sett i det siste? Hva er din favorittsang fra 70-tallet?


Glem aldri hvor mye lys du sprer. Ved å være akkurat som du er! Hvor mye støtte du gir. Min hemmelige venn har fått tapet fast div medisin glass til skapet med piller for det meste: dårlig hårdag, rakk ikke alt i dag heller, vonde føtter, lykkepiller, overtid igjen.


Glassene er fylt med drops, nonstop, lackerol og tyggis. Jeg vil ha hemmelig venn -opplegg.

Hemmelig venn Forklar elevene at de nå skal få i oppgave å være hemmelig venn for hverandre. Men de skal ikke fortelle noen hvem de skal være venn til – heller ikke til den de skal være venn til. Som en hemmelig mystisk skatt, er min lengsel i natt. Du vil alltid være meg kjær, jeg vil minnes deg være deg nær.


Hardt pumper det i mitt bryst, for deg som jeg aldri fikk.

Vi har hatt hemmelig nissevenn på jobben i desember de siste to årene og dette har vært kjempemorsomt (her står det mer om hva Hemmelig nissevenn er). Min lengsel den er så sår, mitt hjerte det slår og slår. Hver dag har vært spennende for se om det har blitt gjort noen nissegleder, – eller streker, enten til seg selv eller andre. Kommentarer fra brukere Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!


Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det er sååå morro med sånn hemmelig venn altså! Både han og jeg er helt nye på skolen nå i høst.


Jeg har fått en mannelig lærer, som er et år yngre enn meg. Så vi kjenner ikke hverandre så godt da. Så alt første dagen fikk han en mandarin og en liten sjokoladekule på arb.


Dikt Egne dikt Healing og mestring Kloke ord til ettertanke Livsvisdom Menneskene rundt meg. Jeg lurte på å arrangere 2-uker med hemmelig venn på jobb (service-yrke). At alle har sin hemmelige venn , gjerne at A som ikke likte B har B som sin venn. At de skal gjøre fine ting for hverandre, være spesielt oppmerksomme og hjelpe sin venn utover det som er vanlig.


Til slutt ville ringen ble hel- og alle ville få en hemmelig venn og alle ville få vise hvem de var hemmelig venn til. Det hele ble avsluttet med at alle på 5. Laila startet med å lese et dikt : En ring av gull, en riktig stor med plass til alle hender. Det skal litt innsats til for å få det ekstra hyggelig på arbeidsplassen. Men ved Gnist Trøa har de ansatte også kjent på gevinsten det gir den siste tiden.


Der har nemlig hver ansatt fått tildelt en hemmelig venn , som de i ekte førjulsånd har ytt litt ekstra for. Jeg er våt, jeg er kal jeg er ganske lei, hva har jeg egentlig gjort, hvorfor kom snøen igjen min vei, og det så innmari fort. Jeg er sint, jeg har vondt, dette må ta slutt, hvorfor skjer dette alltid med meg, denne rekken av uhell må bli brutt, ingen fler takras på min vei.


Et av de elementene jeg husker best på, er noe som heter for en hemmelig venn. På slutten skulle det stå Hilsen, en hemmelig venn. Ordene skulle være fine og myke. Dette var søtt, vil nok mange si. På fredag spør lærer Ronny hver enkelt hvem de tror var min hemmelige venn.


Hver mandag trekker hver elev en lapp med et navn på en annen elev i klassen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg