tirsdag 6. mars 2018

Helsekort reise

Dersom du ikke har med kortet, men får behov for medisinsk helsehjelp under reisen , kan Helfo eventuelt utstede en hasteblankett. Da sender vi hasteblanketten til den behandlingsinstitusjonen du befinner deg på. En hasteblankett er Europeisk helsetrygdkort i papirversjon som gir deg de samme rettighetene som helsetrygdkortet. En teknisk feil har oppstått.


Vennligst prøv igjen senere. Bestill Europeisk helsetrygdkort. Oppheld du deg mellombels i eit anna EØS-land eller Sveits, bør du ha med deg Europeisk helsetrygdkort.


Kortet dokumenterer at du har rett til nødvendig helsehjelp på lik linje med statsborgarane i opphaldslandet. Det viser hvilke rettigheter du har hvis du blir syk og trenger behandling. Skal du på reise i EØS-land eller Sveits, bør du ha med deg Europeisk helsetrygdkort.


Huskeliste ved diabetes type og reise. Husk å fornye helsekortet ditt. Da kan vi ha medisinene dine klare til deg når du kommer til apoteket.


Vi anbefaler at du har medisinene i håndbagasjen under reisen og sjekker om dine medisiner trenger en legemiddelattest før avreise. Hvis du skal reise til et land som er med i EU eller EØS, bør du ta med deg et gyldig Europeisk helsetrygdkort. Helsetrygdkortet gjelder for alle typer reiser, og gir deg rett til å få dekket utgifter til nødvendig helsehjelp.


Dersom du er på reise i Norden, trenger du imidlertid ikke helsetrygdkortet. Er du bosatt i Norge og på ferie i et annet nordisk lan er det ikke påkrevd å vise helsetrygdkortet. En såkalt nordisk konvensjon gir innbyggerne i andre nordiske land rett til helsehjelp på like vilkår med de som bor i landet, forteller Storemyr. Hun oppfordrer alle som skal reise i EØS-land eller Sveits å skaffe seg Europeisk helsetrygdkort i god tid før ferien starter. Vær oppmerksom på at kortet ikke gjelder i Tyrkia og i den tyrkiske delen av Kypros, da disse ikke er EØS-land.


Der er det kun reiseforsikring som gjelder. Går kortet ditt ut i år? EUROPEISK HELSETRYGDEKORT Ifølge flere nettsider jeg har sjekka, bør alle som skal til et EØS land på ferie bestille europeisk helsetrygdkort, dette selv om man allerede har reiseforsikring. Hestepasset har flere funksjoner, og fungerer både som et identifikasjonsdokument og et dokument som opplyser om legemiddelbruk. I tillegg skal alle hester ha et helsekort , der alle medisinering er ført opp.


Reise lenge eller langt? Ja, det er det, sier Gry Monica Hellevik. Hun forteller også at det er mulig å tegne frivillig medlemskap i Folketrygden om man skal bo i utlandet (utenfor EØS) i lengre perioder. Flere må ha Europeisk Helsetrygdkort fra 1. Blir du syk eller skadet på Europa-ferie i sommer, går alt så mye glattere hvis du vifter med Europeisk Helsetrygdkort.


Last ned helsekort for gravide, veiledning og algoritmeark Helsekort for gravide er et journaldokument for å sikre forsvarlig behandling, og understøttes av Nasjonal faglig retningslinje for svangerskapsomsorgen. Dette kortet må du ha med på ferie! Du må ikke finne på å reise til USA uten en reiseforsikring som dekker alle eventualiteter. Prisen på forsikringen er underordnet.


Du kan risikere å bli gjeldsslave for resten av livet dersom forsikringen ikke er i orden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg